Inkomensgrens sociale huurwoning per 1 januari 2015

Sociale huurwoningen zijn huurwoningen die over het algemeen eigendom zijn van een woningcorporatie. Interveste beheert namens meerdere corporaties ook sociale huurwoningen als tijdelijke huurwoningen. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning dient u aan bepaalde voorwaarden te voldoen.

Tijdelijke huurwoningen in centrum ZevenbergenHet verschil tussen een reguliere huurwoning en een sociale huurwoning is over het algemeen de huurprijs: sociale huurwoningen zijn relatief goedkope huurwoningen. Aangezien het om sociale huurwoningen gaat is er een inkomensgrens vastgesteld door de Rijksoverheid. Deze is sinds 1 januari 2015 vastgesteld op €34.911 op jaarbasis. Is uw verzamelinkomen lager dan dit bedrag, dan kunt u in aanmerking komen voor een van deze huurwoningen.
Interveste verricht de inkomenstoets in beginsel aan de hand van de meest recente Inkomensverklaring Basis Registratie Inkomen (IBRI, voorheen IB60 verklaring). Deze verklaring is gratis aan te vragen via de belastingtelefoon 0800 0543.

Voor antikraak kamers en antikraak woningen is overigens geen Inkomensverklaring van de Belastingdienst nodig.
Lees meer over onze voorwaarden tijdelijk huren