Wat is antikraak

Antikraak betekent letterlijk "tegen het kraken". Het is een term die ontstond toen in de jaren 80 in Amsterdam vele leegstaande panden werden gekraakt door krakers. Ze vonden dat leegstand niet nodig was en dus eigenden ze zichzelf de woonruimtes toe. Vervelende situaties voor pandeigenaren uiteraard, want erg zorgvuldig werd er vaak niet met de panden omgesprongen.

Antikraak tegen leegstand gebouwen

Toch hadden de krakers ergens een goed punt: leegstand is niet nodig. Als een pand leeg komt te staan wil je toch de beste oplossing voor het pand zodat het in goede staat ingezte kan worden voor een nieuw doel. Soms gaat dat gepaard met renovatie, soms met een herbestemming. Maar in veel gevallen kan complete nieuwbouw noodzakelijk zijn en worden er sloopvergunningen aangevraagd. De panden zullen dan voor korte of langere duur (maar altijd tijdelijk) leeg komen te staan. Interveste biedt de mogelijkheid deze leegstaande panden te beschermen door tijdelijk bewoners te plaatsen (kraakwachten of huiswachten). In de volksmond wordt dit ook wel antikraak genoemd. De tijdelijke bewoners die via Interveste antikraak wonen, zullen goed voor het huis/gebouw zorgen. Ze worden niet voor niets zeer grondig gescreend. Een speciaal team bij Interveste doorloopt een selectieproces waarbij de (in onze ogen) beste bewoners worden uitgenodigd.

Waar vind je antikraak woningen

Het antwoord is vrij simpel: in heel Nederland worden woningen antikraak aangeboden door Interveste. Dat kan van Maastricht tot Pieterburen en van Enschede tot Sluis. De meeste woningen worden beschikbaar gesteld door woningcorporaties, gemeentes en zorginstellingen. Maar door de snelheid die Interveste kan leveren komen er ook regelmatig particulieren om antikraak boerderijen of woonhuizen in beheer te nemen.

Het antikraak aanbod van Interveste

Interveste biedt woon- en werkruimtes aan op basis van een bruikleencontract. Bruikleen staat dus gelijk aan antikraak. Op onze aanbodpagina van antikraakwoonruimtes vind je een overzicht van antikraakkamers, antikraakwoningen en soms ook heel bijzondere panden zoals zwembaden, kerken en boerderijen. Ben je op zoek naar tijdelijke goedkope woonruimte? Dan is antikraak misschien wel iets voor jou. Ben je zelf pandeigenaar en krijg je te maken met leegstand? Laat Interveste dan tussentijds de juiste oplossing leveren in de vorm van bijvoorbeeld antikraak of tijdelijke huur.

Contact over antikraak oplossingen

woningzoekenden kunnen ons direct benaderen via Facebook Messenger.
Zakelijke partijen kunnen via ons zakelijke formulier contact opnemen of bellen met onze experts via 088-1188088

Antikraak info

Wat wij doen

Interveste leegstandbeheer en antikraak is uw dienstverlener voor antikraak wonen, tijdelijk beheer van leegstaand vastgoed en tijdelijke verhuur. Interveste levert maatwerk en innovatieve oplossingen bij herbestemming, herontwikkeling en herstructurering in Nederland. Het vastgoed beheer is bij Interveste in vertrouwde handen. Vele organisaties gingen u al voor. Interveste is in staat om uw leegstand een tijdelijke, nieuwe invulling te geven om zo waardevermindering en een verminderde kans op verhuur of verkoop tegen te gaan.

Woningzoekenden kunnen bij Interveste een antikraak kamer of een antikraak woning huren (bruikleen), maar ook het tijdelijk huren van een woning behoort tot de mogelijkheden. Dit is op basis van de Leegstandwet. Interveste heeft een breed "te huur" aanbod van kamers en huurwoningen, antikraak of tijdelijk.

Startende ondernemers en andere organisaties kunnen bij Interveste terecht voor de huur van tijdelijke werkruimte. Tijdelijke werkruimte biedt ondernemers de mogelijkheid om goedkope bedrijfsruimte te huren op soms unieke locaties.

Bent u in het bezit van leegstaand vastgoed of wilt u meer informatie over de diensten van Interveste, maak dan gebruik van de Interveste Leegstandcoach. Wanneer u direct naar een oplossing zoekt, kunt u gebruik maken van Interveste Direct.

Contact met Interveste

Facebook Messenger