15 flatgebouwen tegelijkertijd gesloopt

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.


Dat er soms gebouwen, straten of hele wijken worden gebouwd en nooit worden afgemaakt of in gebruik genomen zien we wel vaker gebeuren. In China gaat het zelfs om hele wijken met flatgebouwen. Maar met een druk op de knop gaan ze weer tegen de vlakte. Op eentje na dan. Die blijkt toch wat degelijker dan de rest.

In Kunming (provincie Yunnan in China) was een opdrachtgever begonnen met de bouw van dit grootse project. Maar door overnames, geldtekorten en andere veranderingen werd de bouw verder gestaakt. Zeven jaar lang stonden de flatgebouwen leeg. En van de week werden alle gebouwen met de grond gelijk gemaakt. Hoewel… in het filmpje op YouTube lijkt een gebouw weinig zin te hebben om plat te gaan.

Op het internet wordt nu wel de vraag gesteld wie er verantwoordelijk was voor de sloop, want blijkbaar zijn er betere methodes om de gebouwen plat te gooien. “Deze gebouwen zijn omgegooid en niet vernietigd, nu moeten ze alsnog alles gaan vernietigen.” Nou ja…spectaculair is het wel. En zonde…

Interveste  15 gebouwen gesloopt...of zijn het er 14?