Op stap met: de regiobeheerder van Interveste (deel 1)

Maurice is een van de regiobeheerders bij Interveste. Wat houdt het in om regiobeheerder te zijn en wat doet een regiobeheerder op een werkdag? We lopen even een middag mee en komen zo zeer uiteenlopende projecten in Helmond tegen.

Regiobeheerder MauriceVoordat Maurice vanuit het hoofdkantoor van Interveste uit Den Bosch wegrijdt controleert hij snel of hij alle sleutels bij zich heeft. Vandaag worden er appartementen opgeleverd. Iemand die een huis in bruikleen heeft (in de volksmond antikraak) zegt het contract op en tegelijkertijd is er een bezichtiging door een nieuwe bewoner. “Het zou vervelend zijn als ik ter plaatse kom waar de nieuwe bewoners staat te popelen om een huis te bekijken en ik kan het pand niet in. Even checken dus.” Als de sleutels zijn gecontroleerd gaan we op weg naar Helmond.

Met bijna 90.000 inwoners is Helmond als groeistad na Almere de snelst groeiende stad van Nederland. De snelle groei is mede de oorzaak dat hele wijken vernieuwd zouden worden. Tijdelijke leegstand is dus een bekend begrip in Helmond.

Helmond (bron: Google maps 2014)
Helmond (bron: Google maps 2014)

Tijdelijk verhuur appartementen: Lindberghplein

We gaan als eerste naar een appartementencomplex aan het Lindberghplein. Interveste heeft meerdere appartementen aan dit plein die tijdelijk worden verhuurd. Een deel hiervan wordt verhuurd aan arbeidsmigranten en een deel aan woningzoekenden zoals we vandaag leren kennen. Bij aankomst staan de twee geïnteresseerden al te wachten. We betreden het appartement en Maurice geeft een korte introductie over de ruimte en de gang van zaken. De ruimte moet verwarmd worden met een gaskachel en aangezien deze nog niet aanwezig is worden er gelijk tips gegeven waar je deze het beste kunt aanschaffen en hoe je ze moet aansluiten. De volgende tip die hij geeft is om je toch écht bij verschillende woningcorporaties in te schrijven omdat de huur via Interveste altijd tijdelijk is.

Beide bezoekers zijn erg geïnteresseerd. De jongedame geeft aan momenteel in een heel kleine kamertje te wonen. Ze wil toch echt wat meer vrijheid hebben. Ze werkt bij het uit Helmond afkomstige Maxi-Cosi en zou het geweldig vinden om zo dicht bij haar werk te wonen. “Mijn ouders wonen ook 5 minuten verderop, dus ik vind dit helemaal geweldig.”

De andere geïnteresseerde is een jongeman die samen met zijn vader komt kijken. Hij wil voor het eerst op zichzelf wonen en zoekt een leuke betaalbare ruimte. “Ik wil hier wel heel graag wonen. De muren zijn eigenlijk al prima. Alleen iets op de vloer en een kacheltje erin: geweldig!”. Zijn vader geeft aan dat ook hij gaat verhuizen. Zijn nieuwe huis is voorzien van extra slaapkamers, dus mocht de tijdelijke huur worden opgezegd dan is de zoon weer meer dan welkom.

Tsja…en met twee geïnteresseerden voor een woning, zo had Maurice van te voren al aangegeven, dan gaat er geloot worden. Maurice bespreekt de mogelijkheden met een van de woningzoekenden.Net zoals vroeger op school: “Ik schrijf een getal op onder de tien, en wie het getal als eerste raadt, mag er gelijk in.” Het meisje mag de spits afbijten, maar na vier getallen te hebben genoemd wint uiteindelijke de jongeman de loting. Maurice gaat gelijk in overleg met het meisje en geeft aan dat ze, omdat haar dossier al compleet is ze zo snel mogelijk wordt uitgenodigd voor een volgende bezichtiging en dat kan al binnen een week zijn.

Ze vindt het jammer, maar het is wel erg fijn dat ze zo snel al weer wordt uitgenodigd. Maurice wil de contracten gaan ondertekenen maar de nieuwe bewoner blijkt nog wat gegevens te zijn vergeten mee te nemen. Tsja…dan kan er ook niet getekend worden. Maar een nieuwe afspraak is snel gemaakt en de jongeman kan alsnog zijn verhuisdozen gaan pakken.

We sluiten voor nu dit appartement en gaan even de omgeving bekijken. Maurice controleert de afvalbakken. Er liggen wat aardappelschillen en andere prullaria naast. “Niet de bedoeling natuurlijk”, zegt Maurice.

Als student wonen in een hotel

Wij pakken ook onze spullen en gaan op weg door Helmond naar de volgende locatie. Aan de Bakelsedijk staat het voormalige Wilhelmina Hotel. Sinds kort wordt het pand door Interveste als luxe studentenhuis beheerd tegen Leegstand in de vorm van tijdelijk huren. In deel twee van “Op stap met de regiobeheerder” gaan we verder en komen we meer over dit hotel te weten. We bezoeken dan tevens een groot vrijstaand huis..

(Ter info: ben jij zelf student en wil je graag in een voormalig hotel wonen: Interveste heeft in nog enkele kamers beschikbaar. Bekijk ze op onze aanbodpagina’s)

Voormalig hotel voor studenten in Helmond
Voormalig hotel voor studenten in Helmond