Voortuinwedstrijd – De Linie Breda

Vorig jaar schreven we al over de eerste editie van de voortuinwedstrijd die door bewoners van Interveste georganiseerd werd in ‘De Linie’ in Breda. Dit jaar bereikt ons het leuke nieuws dat er ook dit jaar een editie wordt georganiseerd. Een prachtig initiatief wat gezamenlijk wordt uitgevoerd door bewoners Sabine en Koen met wooncorporatie Alleewonen, de Bewoners Belangen Commissie Liniekwartier, KNNV en basisschool Okba Ibnoe Nafi.

Voortuinwedstrijd De Linie BredaIn de maand juni wordt in de Bredase wijk Linie de tweede editie van de Voortuin Verkiezing gehouden. De website ‘vanuitbed.nl’ organiseert de verkiezing samen met andere partijen woonachtig of actief in de wijk. De wijk telt meer dan 200 voortuinen en elke bewoner van de Linie kan meestemmen. Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van Alleewonen, de Bewoners Belangen Commissie Liniekwartier, KNNV (de Vereniging voor Veldbiologie) en basisschool Okba Ibnoe Nafi zullen drie favoriete tuinen selecteren. De winnende voortuinen krijgen een mooi prijzenpakket en ook onder de stemmers wordt een prijs uitgereikt. Vanaf 26 mei tot en met 19 juni 16.00 uur kan er worden gestemd per email of bij Buurtsalon Linie op het Edisonplein .

Op 21 juni om 14:00 wordt de uitslag bekend gemaakt na het Opera Lunchconcert in het Binnen Buitenpark aan de Copernicusstraat.
Naast de verkiezing zijn er allerlei tuingerelateerde activiteiten in de maand juni, zoals een workshop vogelhuisjes timmeren (3 juni), insectenhotels bouwen en vogelhuisjes beschilderen  (6 juni), een tuinsafari onder begeleiding van IVN gidsen (7 juni),

De verkiezing is dit Pinksterweekend gestart. Op zondag 21 juni om 14:00 uur wordt de uitslag van de Voortuin Verkiezing 2015 bekend gemaakt na het Opera Lunchconcert in het Binnen Buiten park aan de Copernicusstraat.

Voortuinwedstrijd 2015 De Linie Breda
Voortuinwedstrijd De Linie – Breda