Appartementencomplex in de vorm van… Beyoncé Knowles

Michael Jackson en Elvis hebben (vele) standbeelden. Marilyn Monroe is vereeuwigd door Andy Warhol. Maar is er al een artiest die de blauwdruk heeft geleverd voor een wolkenkrabber? Nu wel, want  architectenbureau Elenberg Fraser uit Melbourne besloot een futuristisch ontwerp te maken na het zien van de videoclip Ghost van Beyoncé Knowles.

Het is de bedoeling dat “The Premier Tower” wordt gebouwd ten westen van het centrum van Melbourne. Goedkeuring hiervoor is al gegeven door de planning officials van Melbourne in mei. De Premier Tower zal maar liefst 68 verdiepingen en 660 appartementen tellen. Hiervan zullen er 160 door een hotel worden gerund.

Videoclip Beyoncé Knowles

Videoclip-Beyonce-inspires-design-Premier-Tower
Ghost van Beyonce als inspiratiebron

Het gewelfde gebouw is zo ontworpen dat de structuur zo efficiënt mogelijk wordt benut, maar er wordt wel duidelijk gelet op de curven van de danseressen uit de videoclip Ghost van Beyoncé Knowles. het lijkt wel een marketing campagne voor de zangeres/danseres, want het feit dat het designbureau hiermee aan de slag is gegaan zorgde voor een piek in de statistieken op Youtube.

Marilyn Monroe towers

Overigens is het niet de eerste keer dat een architectenbureau een dergelijk ontwerp maakt voor een wolkenkrabber. Drie jaar geleden bouwde het Chinese bureau MAD  al een tweetal soortgelijke gebouwen in Canada. Door bewoners werden deze torens al de Marilyn Monroe Towers genoemd, maar officieel heeft zij niets met het ontwerp te maken.

Absolute towers in Mississauga, Canada
Absolute towers Canada

De bouw van de Premier Tower is nog niet gestart en een einddatum voor het project is ook nog niet genoemd, maar het mag gezegd worden dat het gebouw op zijn minst op zal vallen tussen alle rechte gebouwen in de stad.