En hoe groot is jouw woonruimte?

Harry Potters kamertje onder de trap
Harry Potter’s kamertje onder de trap

Toen ik zelf ging studeren was ik de trotse eigenaar van twee kleine kamers in Eindhoven. Samen waren ze goed voor een oppervlakte van jawel: 12m2! Ik betaalde daar ook nog een flinke hoeveelheid guldens voor (het is al weer even geleden). Had ik maar geweten dat het mogelijk was om antikraak te wonen. Bijvoorbeeld in een heel klaslokaal van maar liefst 55m2 voor maar 235 euro. Wow!

Waarschijnlijk was Harry Potter de enige die kleiner woonde dan ik. Hij woonde immers in een ruimte onder de trap. Maar groter wonen is wel degelijk mogelijk, via Interveste bijvoorbeeld.

Dat Interveste gespecialiseerd is in het tijdelijk beheer van scholen, daar schreven we al eerder over. Zo beheert Interveste momenteel scholen in Brielle, Hilvarenbeek, Rosmalen, Velserbroek en ‘s-Hertogenbosch. En nu komt daar nu een school bij in het zuiden van Nederland, namelijk in Heerlen.

Zes bewoners voor De Zonnewijzer

De Zonnewijzer, de school waar dit over gaat, heeft een nieuw onderkomen gevonden en is inmiddels verhuisd. Het gebouw waar de school in gehuisvest was kwam in augustus leeg te staan. Geen prettige gedachte, zo’n groot leegstaand gebouw. Dat vond Gemeente Heerlen ook en heeft daarom aan Interveste gevraagd het gebouw te beheren. Dat is leuk voor Interveste maar vooral goed nieuws voor woningzoekenden. We hebben nu namelijk zes hele klaslokalen waar we bewoners voor zoeken.

Heerlen ligt in het zuidelijkste punt van Limburg en is de vierde grootste plaats van Limburg met inmiddels ruim 87.000 inwoners. Aan het eind van dit jaar zal Heerlen veelvuldig in het nieuws zijn aangezien het Glazen Huis van 3FM dit jaar in Heerlen komt te staan. Aankomende week al beginnen de eerste evenementen in de stad die hieraan hun steentje gaan bijdragen. Reken maar dat je Heerlen dus regelmatig voorbij zal zien komen in de landelijke media. Wij zijn nu dus alvast begonnen.

Wil jij in een klaslokaal wonen? De ruimtes zijn per direct beschikbaar, dus wie weet kun jij binnenkort roepen: “Die van mij is 55m2”.

Ken jij nog iemand die hier zou moeten wonen? Via onze Facebookpagina kan je je vrienden direct taggen.

Heerlen-Zonnewijzer-Antikraak
Het schoolgebouw in Heerlen