Bijzondere huizen – Huis van modder en klei

Met je blote handen een huis bouwen in het wild. Er zijn maar weinig mensen die dit kunnen. Deze man die zichzelf Primitive Technology noemt, maakt binnen 102 dagen een huis met primitief gereedschap en enkel natuurlijke middelen. Met modder, steen, takken en een hoop geduld bouwt hij een huisje compleet met dakpannen. Hoe ver zou jij komen in je eentje in de natuur?

Natuurhuis2

Vandaag de dag hebben wij het als mens zo goed dat we onze huizen niet meer zelf  hoeven te maken van klei en steen, gelukkig maar. Het merendeel van ons zou het niet lang uithouden in de wildernis zonder enige hulpmiddelen. Ook deze Australiër, verantwoordelijk voor het bouwen van het huisje, woont doordeweeks net als wij in een modern huis.

Natuurhuis

Voor zijn hobby keert hij terug naar de natuur om te overleven met enkel primitieve technologie. Het kostte hem 102 dagen om vanuit niets een huis te bouwen en als het weer meezat, had het hem 66 dagen gekost. Het eindresultaat heeft zelfgemaakte dakpannen, tegels en zelfs een vloerverwarming. Doe dat maar eens na.

Bron: https://primitivetechnology.wordpress.com/