Interveste wederom ISO gecertificeerd

c2b8d2511cebe7e8b3c6b7ed6cd33e50

Afgelopen week zijn de ISO certificaten van Interveste weer verlengd voor de komende drie jaar. Maar, wat wil zo’n ISO certificering eigenlijk zeggen? Vandaag geven wij een korte uitleg, zodat je voor jezelf kunt inschatten waarom het belangrijk is om een ISO gecertificeerde leegstandbeheerder te nemen.

ISO certificeringen zijn ontwikkeld door de International Organization of Standardization. Deze organisatie is een samenwerkingsverband van nationale organisaties in 164 landen, en toetst de norm van verschillende organisatorische onderdelen. In ons geval gaat het om twee verschillende onderdelen.

ISO 9001
Deze certificering toetst het kwaliteitsmanagementsysteem van de organisatie. Er wordt beoordeeld of de organisatie voldoende in staat is om aan de eisen van de klanten te voldoen, de op het product van toepassing zijnde wet- en regelgeving toepast en of ze kunnen voldoen aan de eisen van de organisatie zelf.

ISO 14001
Dit certificaat wordt vrijgegeven nadat de toetsing omtrent het milieumanagementsysteem goed is bevonden. Is dit het geval, dan kunnen milieurisico’s van de bedrijfsvoering beheerst en indien mogelijk verminderd worden.

Naast de ISO certificeringen, is Interveste ook al vele jaren in het bezit van het Keurmerk Leegstandbeheer. Dit keurmerk stelt criteria en normen waar aangesloten ondernemingen aan moeten voldoen. Zo geven ze de consument, de overheid en private opdrachtgevers meer inzicht. De keuze om te kiezen voor een betrouwbare leegstandbeheerder moet hiermee makkelijker worden voor opdrachtgevers en gebruikers van leegstand.

Natuurlijk zijn wij bij Interveste blij dat de certificeringen weer zijn verlengd. Toch voldoen wij niet aan deze voorwaarden om enkel het certificaat binnen te halen: het zijn criteria en normen waar wij zelf achter staan en waar we ons in willen blijven ontwikkelen, meer daarover kunt u terugvinden op onze bedrijfspagina. Wij zullen ons te allen tijde op een maatschappelijk verantwoorde manier in blijven zetten om de leegstand in Nederland tegen te gaan.