20 Geïnteresseerden voor 13 plekken

Gisteren was weer een leuke dag voor de regiobeheerders van Interveste. Er werd namelijk een nieuw pand in beheer genomen! Benieuwd naar het nieuwe pand en de bezichtiging met meer dan 20 geïnteresseerden?

buitenkant

Het pand
De Waterjuffer is onderdeel van SIG. Een kleinschalige organisatie voor mensen met een beperking en/of autismestoornis. Dit pand was een wooncentrum voor kinderen met een beperking. De kinderen die hier woonden zijn naar een andere locatie verhuisd die groter en moderner is. Het gebouw bestaat uit drie woongroepen met elk 8 slaapkamers, twee douches, drie toiletten en een woongedeelte met keukenblok. Verder is er een grote professionele keuken waar men kan koken, een wasruimte met wasmachine en droger, afsluitbare fietsenstalling en bovendien meerdere buitenpleinen rondom het gebouw om van het zonnetje te genieten. Kortom: een fantastische locatie om tijdelijke woonruimte te vinden.

Na de sleuteloverdracht en een uitgebreide rondleiding van de opdrachtgever, is het tijd om het gebouw gereed te maken. De openbare ruimtes moeten duidelijk aangegeven worden, iedere ruimte wordt gefotografeerd, de sleutels gesorteerd en de privévertrekken worden ook gelabeld. Daarnaast moet aan de buitenkant van het pand duidelijk gecommuniceerd worden dat het pand tijdelijk in gebruik is. Wanneer dat allemaal gedaan is, is het tijd om snel nog wat te lunchen. De eerste bezoekers voor de bezichtiging verzamelen zich al voor het pand!

Ontvangstruimte

De bezichtiging
Om 10 voor 1 starten we het ontvangst. Er zijn in totaal 20 geïnteresseerden voor 13 plekken. Iedereen is op tijd aanwezig, en het is volle bak in de ontvangstruimte met alle bezoekers en introducees. Na een korte uitleg is het tijd om de kamers en voorzieningen te laten zien. Ondanks het grote aantal mensen verloopt dit redelijk vlot. Er zijn een drietal personen die liever een ander pand betrekken. Lilian, regiobeheerder van dit nieuwe pand, maakt 17 lootjes en laat de bezoekers stuk voor stuk één pakken. Iedere gelukkige met een letter op zijn/haar lootje mag niet één, maar twee kamers tijdelijk bewonen. De andere geïnteresseerden krijgen voorrang bij andere panden, waaronder een soortgelijk pand dat vandaag (woensdag) in beheer wordt genomen in IJmuiden.

Ten slotte is het tijd voor het papierwerk: alle nieuwe bewoners moeten natuurlijk een bruikleenovereenkomst ondertekenen voordat ze de sleutels ontvangen. Na een groepssessie contract doorlezen en tekenen, kunnen de nieuwe bewoners hun borg gemakkelijk met de pin betalen en krijgen ze de sleutels voor hun nieuwe stulpje. Er worden direct per afdeling afspraken gemaakt om ‘hun’ vleugel gezellig te maken, wat natuurlijk leuk is om te zien. Langzaamaan stroomt het leeg en hoor je dat mensen inkopen voor hun nieuwe stulpje gaan doen. Na ongeveer een uur horen we de eerste stofzuigers al zoemen. Dat klinkt goed, men gaat direct enthousiast aan de slag met hun ruimtes!

De Waterjuffer is een ontzettend leuk verzamelpand, met 13 leuke nieuwe bewoners. De aankomende tijd zullen we natuurlijk geregeld op bezoek komen om te kijken of alles goed gaat. Houd Infonet in de gaten voor nog meer verhalen over dit pand!