Bedankt en vaarwel Florens

In juni 2014 plaatsten we ons eerste bericht over Florens, zoals we hem bij Interveste noemen. Inmiddels heeft hij vele honderden mensen voorzien van onderdak. Nu gaan we afscheid nemen van hem. Dank je wel Florens van Brederodelaan voor het huisvesten van honderden bewoners die op zoek waren naar een tijdelijke goedkope oplossing om te wonen.

Tijdelijke huurwoning in Zoetermeer

De laatste bewoners hebben inmiddels afscheid genomen van de oude kolos die begin jaren ’70 het licht zag. De flat aan de Florens van Brederodelaan was deel van de vernieuwing die destijds plaatsvond om het oude Boterdorp (Zoetermeer) te kunnen laten groeien en dat is gelukt. De wijk Palenstein waar de galerijflat in staat wordt wederom vernieuwd. Die vernieuwing geldt niet enkel voor deze flat, maar voor de gehele wijk. Daar hoorde het park bij, maar ook de andere flat aan de Jan van Beierenlaan die nog steeds in beheer is bij Interveste voor De Goede Woning.

Complimenten Zoetermeer!

Alle bewoners zijn inmiddels verhuisd en hebben elders een nieuw onderkomen gevonden. Sommigen zijn doorgeplaatst naar andere Interveste woningen, anderen hebben (veelal wederom in Zoetermeer) een nieuw onderkomen gevonden. We kunnen niet anders constateren dat de verhuizing bijzonder goed verlopen is. Complimenten ook aan de Gemeente Zoetermeer die af en aan heeft gereden om alle oude inboedels op te halen en naar de stort te brengen.

De bewaking door bewoners is inmiddels overgenomen door professionele bewakers en er zal een groot hek om de galerijflat worden geplaatst. We danken woningcorporatie Vidomes voor de prettige samenwerking en tevens alle bewoners die de wijk Palenstein en ‘onze’ Florens leefbaar hebben gehouden. Bedankt en vaarwel Florens van Brederodelaan!