Dordrecht grootste stijger woonaantrekkelijkheid 2016

Villa Augustus Dordrecht Interveste

De meest aantrekkelijkste plaats om te wonen is sinds jaar en dag Amsterdam. Zelfs de soms exorbitant hoge huren of koopprijzen weerhouden onze hoofdstad niet op de eerste te plek te blijven staan. Wat wel opmerkelijk is: Dordrecht is de grootste klimmer op deze ranglijst!

Tien jaar geleden stond Dordrecht slechts op de 30ste plek. Inmiddels staan ze op de 14e plek, zo meldt Atlas voor Gemeenten. De monumentale binnenstad en vele investeringen hebben er aan bijgedragen dat Dordrecht niet meer in het onderste deel te vinden is. Ook vinden bewoners het belangrijk dat er natuur en water in de buurt is van een woonomgeving. De nabijheid van water is zelfs belangrijker dan de bijbehorende mogelijke consequenties van water, namelijk overstromingen.

De lijst toont de 50 grootste gemeenten van Nederland. Verder is het opmerkelijk dat Nijmegen de top is binnen gekomen ten koste van Amersfoort. Over het algemeen kan worden gesteld dat de gemeenten die de afgelopen 10 jaar flink hebben geïnvesteerd in hun binnenstad hoger op de ranglijst zijn gekomen.

Wil je zelf ervaren hoe het is om in Dordrecht te wonen? We hebben inmiddels meerdere woningen DIRECT beschikbaar in Dordrecht. Bekijk op onze overzichtspagina welke woningen er per direct bewoond kunnen worden.