Villa Joop van Den Ende verkocht voor 13 miljoen

Villa Intimis
Foto: Atsje CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Het huis van Joop van den Ende werd afgelopen december verkocht voor een bedrag van 13 miljoen euro aan miljonair Koen de Heus. Dat werd deze week bekend gemaakt. Joop en zijn vrouw gaan kleiner wonen.

In 1998 kocht de familie van den Ende het pand voor slechts 7.1 miljoen gulden, zo schrijft Quote. Het destijds 28-kamer tellende oude zomerverblijf was jarenlang in bezit van bankier Allard Pierson. Villa Intimis werd in 1909 gebouwd. Maar volgens omwonenden is er niet veel meer over van het oorspronkelijk huis, want de familie Van den Ende verbouwde het huis grondig aangezien het huis te klein bleek voor het vierpersoons gezin. Het huis werd bijna twee keer zo groot.

Rijkste familie van Nederland

Joop van den Ende
Joop van den Ende

De koper, Koen de Heus zal het overigens niet snel in zijn portemonnee voelen. Hij behoort tot een van de rijkste families van Nederland met een geschat vermogen van 735 miljoen euro.Hij verkocht eerder zijn eigen huis (ook in Baarn). Het huis wed in december al verkocht maar nu komt het nieuws naar buiten. Ook heeft het huis nooit online te koop gestaan. Toen de Van den Endes besloten weer kleiner te gaan wonen was het eigenlijk al direct verkocht.

Wij zijn overigens nog steeds blij met het feit dat we regelmatig antikraakhuisjes kunnen aanbieden voor 85 euro. Niet iedereen heet Koen de Heus zullen we maar zeggen!

 

Facebook antwoorden