Den Bosch in 360° – De Sint-Janskathedraal

Het pronkstuk in de Bossche binnenstad is toch wel de prachtige kathedraal. Hieronder kun je in 360 graden de kathedraal van binnen bekijken.

De volledige naam is ‘Kathedrale Basiliek van St. Jan Evangelist’, maar in de volksmond is dit prachtige gebouw beter bekend als De Sint-Janskathedraal. De kathedraal is het pronkstuk van de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch en de eerste delen stammen al uit de 13e eeuw. De romaanse kerk uit die 13e eeuw werd gaandeweg vervangen en  gedurende 3 eeuwen was men aan het bouwen tot in 1530 de gotische Sint-Jan zichtbaar werd.

Honderden beelden

De kathedraal bevindt zich direct aan de Parade, een groot plein met vele horecagelegenheden en kijkt uit over de Kerkstraat die leidt naar de Markt. De buitenkant van de kathedraal is rijkelijk versierd met honderden beelden. En dat de kathedraal met zijn tijd mee gaat kunnen we zien aan de hand van een van die beelden: een engeltje met een mobiele telefoon! Maar zoals je hieronder kunt zien: de kathedraal ziet er ook van binnen fantastisch uit!

Over Den Bosch in 360°

Het hoofdkantoor van Interveste is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. We zijn uiteraard een beetje bevooroordeeld, maar vinden het een prachtige stad, mede door de vele prachtige panden en bekende gebouwen. Die gaan we nu voor jullie in 360 graden laten zien.

Ook werken in deze prachtige stad? Wij zijn momenteel bijvoorbeeld op zoek naar een Intercedent wonen.

360kPC: Klik en sleep met je muis om rond te kijken.
Smartphone: swipe of beweeg je telefoon om rond te kijken.


Systeemeisen om 360° foto’s te zien en gebruiken:
  • Nieuwste versies van Chrome op Windows, OSX, Linux, Android en iOS.
  • Nieuwste versies van Safari op OSX en iOS.
  • Nieuwste versies van Firefox op Windows, OSX en Linux.
  • IE 11 en Edge op Windows.