Wat is leegstandbeheer

Al vele jaren houden we ons bezig met leegstandbeheer en verhuur van leegstaand vastgoed. We kunnen het ons voorstellen dat leegstandbeheer niet voor een ieder een dagelijkse term is waar je mee te maken krijgt. Daarom leggen we het graag uit: wat is leegstandbeheer.

Meer rendement door leegstandbeheer

Als een woning, werkruimte of winkelpand leeg staat dan levert dit voor de eigenaar uiteraard niets op. Sterker nog: het kost vaak geld, ook al is het pand je eigendom. Denk maar eens aan stookkosten of elektriciteitskosten. Ook die blijven doorlopen. Het zou uiteraard veel handiger zijn als iemand anders die kosten op zich wil nemen. Als je nu onze diensten inschakelt, dan ben je van dit probleem af. Wij helpen je bijvoorbeeld door het plaatsen van tijdelijke bewoners. Of we zorgen voor kleine bedrijfjes die de werkruimte gebruiken. Wij noemen deze bewoners vaak huiswachten, want ze helpen tevens op het pand te passen tegen bijvoorbeeld vandalisme.

Leegstandbeheer tegen vandalisme

Leegstaande panden zijn magneten voor baldadigheid. Het eerst wat er gebeurd als panden een tijdje leegstaan? Dan worden er ruitjes ingegooid, komen er ongenode gasten op het terrein en soms worden er fikkies gestookt met in het ergste geval brand tot gevolg. Dat wil niemand. Interveste zorgt door leegstandbeheer toe te passen dat er bewoners, de Interveste huiswachten, op het terrein aanwezig zijn. Op het moment dat het pand bewoond en dus bewaakt is, dan horen brandjes en ingegooide over het algemeen direct tot het verleden.

Leegstandbeheer tegen verpaupering

Een pand dat leegstaat en niet regelmatig wordt gecontroleerd zal snel verpauperen. Wat te denken van een lekkage? Of ongedierte? Je moet daar snel bij zijn voordat het probleem zich verder verspreid. Want dan lopen de kosten uiteraard helemaal op. Door bewoning of bewaking zorgen wij voor controle. Onze bewoners zullen zorg dragen voor het pand.

Dit was ‘in a nutshell’ de uitleg waarom leegstandbeheer van belang is.

Heb je nog vragen over leegstandbeheer? Misschien staat het antwoord op onze Ik heb vastgoed pagina’s. Via die pagina’s kunnen zakelijke partijen en vastgoedeigenaren ook contact met ons opnemen.