Te koop: eiland met postkantoor en breedbandverbinding

Tanera Mor for sale - by Tim Winterburn
Tanera Mor is een koopje

De meeste eilanden die te koop staan zijn te vinden in tropische gebieden, maar soms zijn ze ook dichterbij huis te vinden. Dit Eiland bij Schotland staat te koop voor 2.3 miljoen euro. Je krijgt er 9!! huizen bij en een postkantoor… en breedbandverbinding.

Tanera Mo, zo heet het eiland dat op anderhalve mijl van het vaste land ligt. Het is volledig zelfvoorzienend als het om elektriciteit en watervoorziening gaat. De afgelopen 15 jaren zijn er 164.000 bomen gepland om het eiland bescherming en beschutting te bieden. Alle 10 gebouwen op het eiland zijn volledig gerestaureerd. Het postkantoor mag eigen postzegels gebruiken. En als het eiland van jou is heb je dus je eigen postzegels om uit te geven.

Te koop in drie delen

Is €2.3 miljoen te hoog gegrepen voor je? Het eiland is verdeeld in drie delen die los verkocht mogen worden. Het goedkoopste deel kost slechts €493.000. Dan is het centrale gedeelte voor jou en je krijgt er twee huizen bij. Het duurste deel kost ongeveer €884.000 en daar krijg je 4 huizen en twee kleine eilandjes bij. Een daarvan is naamloos, dus je kunt het nog een eigen naam geven ook.

Het eiland is inmiddels al 600.000 euro goedkoper dan drie jaar geleden, dus je kunt ook nog heel even wachten om te kijken of het nog goedkoper wordt. Of gewoon inschrijven bij Interveste natuurlijk en dan hopen dat we ook een antikraak eiland in beheer krijgen ooit. Texel lijkt ons wel wat.

Facebook antwoorden