Preventief ontruimingsbevel om seriekraken te stoppen

Het kwam in het verleden nog wel eens voor: krakers gingen het ene pand in, werden er door de rechter uit gestuurd en trokken dan de dag erna een pand ernaast in. Maar onlangs besloot een rechter om het anders aan te pakken.

De gruwel van elke woningcorporatie: ja gaat een flatgebouw of appartementencomplex opleveren ter renovatie of klaar te maken voor sloop en er trekken krakers in. Via procedures bij de rechter kun je ze er natuurlijk weer uit laten zetten. Maar zoals eigenaar GEM onlangs constateerde maakte de krakers er een spelletje van om van de ene woning naar de andere te verkassen. Bovendien kregen ze 48 uur om het pand te verlaten en dus hadden ze continu twee extra dagen om te blijven wonen.

De rechter was er nu zelf ook klaar mee en besloot dat de krakers moesten stoppen met het kat-en-muis-spel, ook wel seriekraken genoemd. De rechter verkondigde een ontruimingsbevel voor alle gekraakte én niet gekraakte flatwoningen in de toekomst. Bovendien kreeg de kraker een boete opgelegd om de proceskosten te betalen. Maar de kraker reageert nonchalant: “Ze kunnen achteraan sluiten, ik heb niets meer dan kleren aan mijn lijf.”

bron: Ad.nl

Facebook antwoorden