Wat doet Interveste op locatie?

Regiobeheerders zijn het gezicht van Interveste op locatie. Zij gaan om verschillende redenen de weg op, om op locatie hun werkzaamheden te verrichten. Maar voor welke zaken kunnen de regiobeheerders nou op locatie komen en wat houden deze zaken in? Hieronder ziet u een overzicht.

Wat is een tussentijdse oplevering?

Dit wil zeggen dat de oude bewoner van een woning vertrekt uit zijn of haar woning en dat de woning weer opnieuw wordt verhuurd aan een nieuwe bewoner. Er wordt dan gekeken of de bewoner de woning netjes (en leeg) heeft achter gelaten. Er worden foto’s gemaakt van de woning, de meterstanden in de meterkast worden genoteerd, contracten worden getekend en uiteindelijk vindt de sleuteloverdracht plaats.

Wat is een eindoplevering?

Een eindoplevering lijkt heel veel op een tussentijdse oplevering. Het enige verschil tussen een tussentijdse oplevering en een eindoplevering is dat er bij die laatste vorm geen nieuwe bewoner meer in het pand trekt. Zo’n pand wordt bijvoorbeeld op korte termijn gesloopt of gerenoveerd. Een andere mogelijkheid is dat het pand verkocht is aan een externe organisatie voor andere doeleinden.

Wat is een vooropname?

Dit komt voor wanneer een woningcorporatie vraagt of Interveste nieuwe woningen of werkruimtes in beheer wil nemen. Er gaat dan iemand van de buitendienst naar deze locatie toe. Er wordt dan gekeken of deze woning of werkruimte voldoet aan de eisen en of deze woon- of werkruimte in beheer genomen kan worden. Hier wordt onder andere gekeken of de woning of werkruimtes voldoet aan de eisen. Er wordt gekeken naar wat voor soort woning of werkruimte het is, de hoeveelheid kamers, of er eventuele lekkages zijn en nog veel meer.

Wat is een inbeheername?

Een inbeheername volgt na een vooropname. Tijdens een inbeheername ga je de woning of werkruimte daadwerkelijk in beheer nemen. Je gaat eerst bij de opdrachtgever de sleutels van de desbetreffende woning of werkruimte ophalen. Vervolgens ga je kijken of het gas en elektra allemaal is aangesloten en werkt. Meteen daarna krijg je bezichtigingen voor de woning of werkruimte en komen de potentiële huurders kijken of ze al dan niet (tijdelijk) in de woning of werkruimte willen trekken.

Wat houden controles in?

Regiobeheerders kunnen ook op locatie komen om controles uit te voeren. Deze controles zijn meestal aangekondigd. De regiobeheerder gaat hierbij kijken of de huurders hun huis of werkruimte (en eventuele tuin) goed onderhouden en of ze zich aan de regels houden. Officieel mogen er geen onaangekondigde controles plaatsvinden. Dit kan wel gebeuren als er serieuze vermoedens zijn dat er iets niet klopt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een wietplantage of prostitutie.