Wonen in een stapel containers

Joshua Tree huis gebouwd van containers

Het oorspronkelijke idee stamt al uit 2010. Toen werd de Londense architect James Whitaker benaderd door een reclamebureau die opdracht gaf voor een geldbesparende kantoorruimte . Het reclamebureau sloot zijn deuren nog voor het project gerealiseerd kon worden. Toch besloot James door te zetten. En nu wordt deze stapel containers dus alsnog gebouwd in het Joshua Tree National Park.

Het oorspronkelijke design was nog in het zwart
Het oorspronkelijke design was nog in het zwart

De huidige opdrachtgevers zijn een filmproducer en zijn vrouw die op 3 uur rijden van Los Angelos een groot stuk grond hebben gekocht waarop architectonische hoogstandje zal worden gebouwd. De containers krijgen de vorm van een soort ster en door containers in het midden steeds meer omhoog te richten ontstaat er voldoende lichtinval.

 

Eigenlijk kreeg James zijn idee na het bekijken van kristallen die groeiden in een biologielab.  Zonne energie gaat zorgen voor voldoende elektriciteit. Grote vierkante ramen zorgen voor een uitzicht naar alle kanten.

Het oorspronkelijke design was zwart, maar in de omgeving van het Joshua Tree National Park leek het beter een wit design toe te passen. Wij zijn het wel eens met deze beslissing. Het is beslist een prachtig plaatje.

Bron: Dezeen