Al bijna 6000 huizen verwoest door bosbranden

De bosbranden in Californië zijn nog steeds niet geblust. Het zijn de grootste en hevigste branden die de staat tot op heden heeft moeten meemaken. Er zijn inmiddels al 41 mensen overleden en bijna 6000 huizen zijn verwoest door het alsmaar oplaaiende vuur. Maar er gloort hoop.

Na dagenlang zware gevechten tegen het vuur te hebben geleverd, lijkt het nu langzaam beter te gaan. Er is regen voorspeld en de grootste vuurhaarden worden nu in toom gehouden. Het vuur heeft inmiddels de levens van 41 mensen geëist. Daarnaast zijn er nog 88 mensen vermist. Maar liefst 11.000 brandweerlui helpen de brand te bestrijden. Inmiddels is het totale gebied waar de branden woeden 217.000 ha groot.

Glass House Fairfield verwoest

Bij de vele verwoeste gebouwen hoort ook een luxe glazen huis wat boven op een berg werd gebouwd in Fairfield. Van het eens zo mooie architectonische hoogstandje is niets meer over dan beton en staal. Het hele gebied, bekend van de vele wijngaarden heeft last van zware windvlagen. De kans is groot dat door de aanhoudende wind elektriciteitsmasten omver gewaaid zijn. De vonken die vrijkwamen hierbij zouden de oorzaak kunnen zijn van de branden.

Hieronder zie je de restanten vanuit de lucht van het huis.

Sprinklers om je huis te beschermen

De kans dat je huis overeind blijft bij deze branden is klein. Toch overkwam het afgelopen maart een bewoner van een vrijstaand huis in Kansas. Ze had de omgeving rondom het huis al wekenlang flink besproeit met water omdat de koeien dit zo prettig zouden vinden. De sprinklers hebben zoals te zien is hieronder goed zijn werk gedaan!

klik voor het orginele Facebook bericht

Hond wacht op baas in verbrand huis

De beelden in Californië laten vooral veel verwoesting zien. Maar heel af en toe duiken er positieve berichten op. Zo moest een gezin hals over kop vluchten voor de branden. De hond van het gezin, Berner sennen Izzy, raakt tijdens het vluchten kwijt. Als het vuur gedoofd is gaat de zoon van het gezin met zijn zwager terug om te kijken wat er over is van het huis en de tuin. Maar nog belangrijker, ze gaan op zoek naar de hond om tevoorkomen dat hun moeder Izzy als eerste dood aan zal treffen. Maar Izzy is niet dood: ze is springlevend! Het filmpje van de hereniging is inmiddels al een paar miljoen keer bekeken: