Arnhem beste binnenstad van Nederland?

Arnhem centrum binnenstad

Arnhem strijdt tegen Breda om tot beste binnenstad van Nederland bekroond te worden. Op 23 november wordt bekend gemaakt welke stad de titel op zijn naam mag schrijven.

Een jury en de mening van de consument zullen bepalen wie daadwerkelijk zal gaan winnen. De jury werd langs alle belangrijke punten van de stad rondgeleid. Tijdens de rondleiding kregen ze onder andere de leegstand van Arnhem te zien en hoe deze wordt bevochten. Er werd tekst en uitleg gegeven bij onder andere het Centraal Station, het Music Sacrum en de nieuwe woonwijk ‘Het Paradijs’.

Station Arnhem Centraal

2 jaar geleden is het centraal station in Arnhem geopend. Arnhem heeft het eerste centraal station buiten de randstad. Om een station als centraal station te mogen beschouwen moet je aan veel eisen voldoen. Arnhem is hierin geslaagd. Het oude station was te klein en verouderd. Daarom is besloten een geheel nieuw station te bouwen. Ze wilden een stationsgebouw gericht op de toekomst en dit is gelukt. Station Arnhem Centraal is een modern en zeer kunstig gebouw geworden.

Station Arnhem Centraal
Foto: Hellendijk81Eigen werk, CC BY-SA 4.0.

Music Sacrum

Music Sacrum is het Stadstheater van Arnhem. In 2015 was de naam van het theater nog ‘de Schouwburg’. Het Stadstheater wil mensen in verbinding brengen door kunst en cultuur samen te laten komen. In het theater zijn veel verschillende optredens te bezoeken. Dit gaat van toneelstukken tot popconcerten. Voor ieder wat wils.

Voor de concerthal staat een grote restauratie op de planning. Wanneer dit precies plaats gaat vinden is nog niet bekend. Feit is dat het een prachtig gebouw is.

Musis Sacrum Arnhem
Foto: Door Marikit Louppen, CC BY-SA 3.0

Woningbouw in Het Paradijs

Niet alleen het station is onder handen genomen maar ook het wonen in de binnenstad van Arnhem. Wat eerst een wederopbouwgebied was aan de zuidkant van de binnenstad is nu een creatieve woonwijk geworden. Er is niet alleen een nieuwe bestrating aangelegd, maar ook hebben ze gezorgd voor een groene omgeving. De woningen zijn sinds 2015 allemaal verkocht.

In Arnhem wonen

Wil je ook in Arnhem wonen? Interveste heeft momenteel meerdere studio’s in beheer waar jij per direct kunt gaan wonen. Meer weten? Op 8 november is er een Open Huis waar je van harte welkom bent.

Facebook antwoorden