Vergane glorie: golfslagbad De Tongelreep

Over de hele wereld zijn er zwembaden en attractieparken waar mensen een geweldige tijd hebben gehad. Wegens uiteenlopende redenen hebben deze zwembaden en attractieparken het helaas niet gered. Wij laten je nog één keer nagenieten van deze vervallen, maar toch bijzondere locaties. Dit keer golfslagbad De Tongelreep.

Golfslagbad De Tongelreep in Eindhoven

Het Eindhovense zwemparadijs De Tongelreep was vroeger voor veel mensen een bijzondere trekpleister. Velen hebben hier vast wel eens een dagje gezwommen. Helaas moest De Tongelreep op 6 september 2016 sluiten, omdat een noodzakelijke renovatie te duur bleek. Daarnaast zag ook gemeente  Eindhoven het niet langer zitten om een tropisch zwemparadijs draaiende te houden met subsidies. De bezoekersaantallen liepen al jaren terug. Het zwemparadijs moest dus definitief dicht.

Verlaten Turbotol

Onduidelijk is nu wat er met het gesloten zwembad gaat gebeuren. Sinds september 2016 ligt het zwembad er vervallen bij en is er niks meer mee gebeurd. In het zwembad ligt nog een bodempje water, maar daar is ook alles mee gezegd. Golven, familie glijden en met natte vingers frietjes eten zit er dus helaas in dit zwembad niet meer in. Veel mensen vragen zich af of de sluiting wel echt noodzakelijk was. Helemaal verdwijnen zal de naam ‘De Tongelreep’ echter niet. Het recreatiebad is gesloten, maar in het aanliggende Pieter van den Hoogenband zwemstadion zijn de oefen- en wedstrijdbaden nog wel geopend. Hieronder een aantal foto’s die laten zien dat het zwembad nu al in verval is geraakt.

Foto’s van www.looopings.nl

Verlaten golfslagbad De Tongelreep