Drones voor brandbestrijding hoge gebouwen

Chinese wetenschappers en ingenieurs zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van drones die brandweerlieden moeten helpen met het redden van mensen bij brand in hoge gebouwen. Vooral in de grote steden in China waar gebouwen wel honderden meters hoog zijn, moeten deze drones mensen gaan redden.

Shanghai aanzicht

Sneller juiste beslissingen

Een drone kan in binnen twee minuten boven in een gebouw van 500 meter hoog zijn. Getrainde brandweerlieden doen hier zeker 30 minuten over. Onderwijl zou de drone het hele trappenstelsel in kaart kunnen brengen en live beelden door sturen naar beneden om te bekijken waar de brandhaarden zijn. Op basis van deze gegevens kunnen de brandweerlieden veel eerder de juiste beslissingen maken.
Brandweerlieden bij groot gebouw

Smeltende drones

Uiteraard mogen de drones niet smelten tijdens hun vlucht en dus worden ze gemaakt van een materiaal dat ook gebruikt wordt bij raketten en een temperatuur van 200 graden (volgens de China Daily) aan zouden moeten kunnen. Wij vragen ons dan weer af, of dit Celcius is, want vuurhaarden kunnen veel heter worden dan 200 graden Celcius.

Foutje

Overigens zijn er genoeg voorbeelden van mensen die trachten met hun drone boven vuur te vliegen en er dan geen rekening mee houden dat de luchtverplaatsing boven vuur heel anders is dan bij andere omstandigheden. Hieronder bijvoorbeeld een filmpje van een drone van 3000 dollar die de hitte van dit kampvuur niet aankan. Whoeps!

Facebook antwoorden