Zes lelijke gebouwen in de race voor de Carbucle Cup

De Carbuncle Cup is in het leven geroepen door het blad Building Design en is de prijs voor het lelijkste gebouw in de UK. De architect voor het lelijkste pand wint de prijs, in dit geval een houten lepel. En nu is de short-list vrijgegeven voor de 6 lelijkste gebouwen van de afgelopen 12 maanden. We nemen ze graag kort even met je door:

Lewisham Gateway door PRP Architects

Gezien de hoeveelheid mensen die er wonen en het tekort aan woningen is het niet vreemd dat er een aantal woontorens uit Londen in de lijst staan. Zo staat de Lewisham Gateway door PRP Architects in de short list. Google Translate vertaalt de omschrijving van de torens bijzonder grappig: “Flauw, boxy en met een beetje vaag delinquente dreiging staan ​​de torens als een spottende straatbende van vier opgerichte middenvingers die met stomheid geslagen zijn om allerlei obsceniteiten uit het stadsgezicht in hun nietsvermoedende omgeving te slingeren.” Niet de best lopende zin ooit, maar het is duidelijk wat de jury er van vindt 🙂

Lewisham Gateway Londen door PRP Architects


Haydn Tower, Nine Elms Point, London

Dan staat er ook nog een andere toren op de lijst: Haydn Tower, Nine Elms Point, London door Rolfe Judd.
Een rommelige stomp met horizontale en verticale strepen omringd door andere hoogbouw. De lezers van het blad omschreven het als “kromme brokken die op het punt staan ​​om om te vallen” en een “afschuwelijke onsamenhangende puinhoop”. Nou die kun je in je broekzak steken beste Rolfe Judd.

Haydn Tower, Nine Elms Point London door Rolfe Judd


Redrock Stockport door BDP

Deprimerend. Een gebouw dat lijkt te bestaan uit ongemakkelijke scheve dozen met vale kleuren. Een lezer noemt het simpelweg “het slechtste gebouw op de hele planeet”. Toch heeft het pand vele miljoenen gekost.
 Misschien is het binnen wel heel erg gezellig. Er draaien in elk geval films.

Redrock Stockport door BDP


20 Ambleside Avenue, Londen door Pace Jefford Moore Architects

Dit gebouw moet gebouwd zijn door iemand die een hekel heeft aan zon en daglicht. Het beetje licht wat er binnen zou kunnen komen wordt direct afgeschermd door de luiken ervoor. Het is een zogenaamd ‘Passief’ huis. Wij zien liever toch iets meer actie. Dit is een oranje monster.

20 Ambleside Avenue, Londen door Pace Jefford Moore Architects


Shankly Hotel, Liverpool door Signature Living

Op het eerste gezicht een prima ouderwets pand. Maar ho wacht…het gaat om het deel erachter en erboven. Het oude pand met vertical hoge ramen oogt klassiek en rustig en bevat rondingen waar nodig. Het nieuwe deel is helemaal anders. We kunnen er veel woorden aan vuil maken, maar ons advies zou bindend moeten zijn: afbreken die handel!

Shankly Hotel, Liverpool door Signature Living


Beckley Point, Plymouth door Boyes Rees Architects

In Plymouth moesten ze studenten kwijt. Dus die hebben ze allemaal op elkaar gestapeld. De panden lijken in elkaar gedrukt te zijn en hebben verschillende kleuren om het nog drukker te maken. En die rare spits erbovenop…daar is het blad Building Design al helemaal niet over te spreken. Om het allemaal nog erger te maken. Het hoogste pand van de stad, staat zo’n beetje op de hoogste plek van de stad. En dus zie je het  pand op kilometers afstand. Wel een lekker uitzicht als je de student bent in de bovenste kamer en naar buiten kijkt, da’s dan wel weer mooi.

Beckley Point Plymouth door Boyes Rees Architects

bron: Building Design

Facebook antwoorden