‘We are here’ kraakt pand naast huis wethouder Amsterdam

Via een tweet werd gisteren duidelijk dat de nieuwe buren van Laurens Ivens, wethouder Wonen, Bouwen, Openbare Ruimte, Groen, Reininging en Dierenwelzijn in Amsterdam, uitgeprocedeerde asielzoekers van de inmiddels bekende actiegroep We Are Here zijn.

Zijn tweet luidde: “Nieuwe buren die zich met een net briefje aankondigen. #leegstand #Buikslotermeerplein #wearehere”

Tweet levert stroom negatieve reacties op

De tekst die Laurens Ivens plaatste leverde hem op Twitter een enorme stroom reacties op, voornamelijk negatief. De mensen die reageren verwijten hem inbraak goed te keuren. Dat het dan ook nog wordt aangekondigd met een briefje en dat “netjes” te noemen stuit op  veel weerstand.

De SP-Wethouder is niet te spreken over de enorme leegstand in Amsterdam die niet wordt ingevuld. Hoewel de tweet subtiel was is het duidelijk dat veel mensen het niet met hem eens zijn.

Ivens begrijpt probleem

Eerder liet Ivens al aan AT5 weten te begrijpen waarom We Are Here zich met deze praktijken bezig houdt. Zie het fragment hieronder:

 

Stortvloed aan reacties

Eenstortvloed aan reacties is het resultaat, nadat Ivens het bericht plaatste op zijn Twitter account. Mensen vinden het onbegrijpelijk dat hij het kraken goed lijkt te keuren.

Peter Vinkenborg:
Ivens durft het nog nieuwe buren te noemen ook. Dit is gewoon inbraak door lieden die hier helemaal niks te zoeken hebben. Incompetente wethouder. Pak je biezen.

Snouck:
Asociaal, illegaal, inbraak.”

Arthurvandijk:
Hoe dom kan je zijn. Die mooie eerlijke brief is opgesteld door een geldverslindend advocatencollectief. Vanaf 2012 gesubsideerd leven,kraken,illegaal verblijven en niet terug kunnen. Verzetstrijders wellicht. Welnee, gelukszoekers die na illegale grensoverschrijding parasiteren.”

Rene Vink:
Succes met je “nieuwe buren” wel fijn dat je nu zelf gaat ervaren waar dat “sociale beleid” toe geleid heeft.”

Maar er zijn toch zijn er ook positieve reacties te spotten:
Anouk:
Wat een mooie, eerlijke brief!”

Kambach Mobiel:

Goed gedaan @wijzijnhierNL !! Veel sterkte in het nieuwe pand dat hopelijk niet al te moeilijk bewoonbaar is…”

 

Facebook antwoorden