Orkaan verwoest heel dorp, behalve dit huis

Sand Palace Mexico Beach orkaan

Orkaan Michael veroorzaakte vorige week grote chaos in de kuststreken van de Verenigde Staten. Zo ook in het Amerikaanse Mexico Beach. Op foto’s en video’s is te zien dat de orkaan alles meesleurde: auto’s, lantaarnpalen en complete huizen. Maar niet alle huizen werden vernield. Dit ene huis bleef fier overeind staan.

Het huis van Lebron Lackey staat nog steeds na de gewelddadige storm Michael die vorige week woedde. Er zijn tientallen doden gevallen en vele honderden worden vermist. Des te opmerkelijker is dat in al deze ravage dit huis bij de kust juist is blijven staan. Er is enkel wat waterschade en een raam sneuvelde in de storm. Het verschil is dat dit huis niet gewoon een houten huis is. De woning is gebouwd op beton en verstrekt met staalkabels en betonstaal.

Het huis wordt door de eigenaren het Sand Palace genoemd. Sinds orkaan Andrew huishield in 1992, zijn er nieuwe regels vastgesteld omtrent de stevigheid van de huizen die worden gebouwd. Vanaf 2007 worden de huizen dan ook op die manier gebouwd, maar het grootste deel van de huizen aan die kust is gebouwd ver voor 2007. Deze huizen werden dan ook allemaal verwoest en slechts 25% overleefde de storm. Het is de bedoeling dat het huis vele generaties blijft staan, maar momenteel is het vooral een ontmoetingsplaats voor reddingsmedewerkers.

De eigenaren zijn blij dat ze op deze manier een steentje kunnen bijdragen.

Hier zie je videomateriaal van het huis en de eigenaren:

Mexico Beach na tornado Michael

Mexico Beach tijdens tornado Michael:

Nog meer video materiaal:

 

 

Facebook antwoorden