Gérard Butler, Robin Thicke, Miley Cyrus en Neil Young verliezen huis

In California woedt momenteel een van de grootste bosbranden van de afgelopen tien jaar. Op het moment van schrijven zijn meer dan 7100 gebouwen volledig verwoest door de branden. En laat één brandhaard zich nu net bevinden in een gebied waar heel veel celebs wonen.

Gérard Butler, Robin Thicke, Miley Cyrus en Neil Young verloren hun huizen al. Meer dan 7100 gebouwen zijn verwoest en 48 mensen verloren hun leven. Van honderden mensen is niet duidelijk waar ze verblijven. En voorlopig is de brand nog niet onder controle.

Miley Cyrus berichtte een paar uur geleden op Twitter dat zij en haar dieren veilig zijn, maar dat haar huis volledig is verwoest.

Gérard Butler en Scott Derrickson tonen afgebrand huis

Het bericht op Instagram waarbij Gérard Butler voor zijn afgebrande huis staat kreeg in een halve dag 360.000 likes, mede omdat hij opriep om de brandbestrijders van de L.A. brandweer te ondersteunen waar mogelijk. Zijn huis was ongeveer 3 miljoen dollar waard.

Scott Derrickson, (mede-)schrijver en regisseur van de film Doctor Strange met Benedict Cumberbatch, verloor al eerder zijn huis. Ook hij toont de ravage op Instagram.

Maar ook actrice Blanca Blanco en haar man John Savage (o.a. Deer Hunter) verloren hun huis en zagen het branden tijdens een tv uitzending.

View this post on Instagram

Leaving my driveway #woosleyfire. (Video by me)

A post shared by Blanca Blanco (@blancablancoactress) on

Andere celebs die geëvacueerd moesten worden berichten dat hun huis nog overeind staan, zoals actrice Alyssa Milano, Caitlyn Jenner, real-life soap sterren Kim en Khloe Kardashian, regisseur Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth, Hellboy), Lady Gaga, Cher, Shannon Doherty en Pierce Brosnan.

Inmiddels zijn 170.000 mensen geëvacueerd uit Los Angeles en omgeving.

[UPDATE 11.17 ] Aangezien er momenteel meerdere branden zijn in Californië zijn er inmiddels in totaal bij alle brandhaarden al 7100 gebouwen verwoest. De grootste zijn Hill Fire, Woolsey Fire en de allergrootste van de branden ‘Camp Fire’ (boven San Francisco). Er zijn elders in het gebied nog 13 andere branden uitgebroken.

Kaartje: Business Insider