Prins Bernarnd jr. wordt mede-eigenaar Mediapark

Prins Bernard jr koopt Mediapark

Vastgoedbedrijf Pinnacle, waar Prins Bernard Jr. mede-eigenaar van is, heeft het mediabedrijfterrein gekocht van de Britse investeerder Europa Capital.

De grootste Nederlandse televisie- en radiostations zijn gevestigd op het Mediapark zoals de NOS, TALPA en RTL. Europa Capital wilde het bedrijventerrein al twee jaar geleden verkopen. De gemeente Hilversum heeft geen contact gehad met prins Bernhard bij het sluiten van de deal. Wethouder Wimar Jaeger van Economie, Media en Cultuur geeft nog wel een extra toelichting. Hij is optimistisch, want  er is eindelijk zekerheid gekomen over het park en de toekomst. Hij hoopt dan ook op een prettige samenwerking.

‘Pandjesprins’

Prins Bernhard, de tweede zoon van prinses Margriet, beheert nog bijna 600 panden. Alleen in Amsterdam beheert hij al bijna 350 panden, onder meer via bv’s. Het gaat hier om woningen, winkelcentra en kantoren. Daarnaast is hij ook eigenaar van het circuit in Zandvoort. 

Hoewel Prins Bernard jr. niet een meerderheid van Pinnacle in beheer heeft, is hij met een kwart aandeel toch aardig aanwezig in het bedrijf. Het Parool deed onderzoek naar de aankopen van de prins en hierdoor kreeg hij eerder al de bijnaam ‘Pandjesprins’.

 

Facebook antwoorden