Dorp met 500 leegstaande Disney kasteeltjes

Volledig dorp met kastelen te koop

Dit klinkt te ongelooflijk om waar te zijn. In Turkije staat een volledig dorp met 587 kastelen. Allemaal nieuw, allemaal (bijna) af. En ze zijn onbewoond… allemaal!

Het dorp werd gebouwd door een projectontwikkelaar die de kasteeltjes wel even zou verkopen aan rijke Arabieren. Maar die rijke potentiële verkopers uit de Arabische lidstaten komen niet over de brug. De projectontwikkelaar hoeft er eigenlijk maar 100 te verkopen om uit de kosten te geraken. Maar ook dat lukt niet. Daarom is de projectontwikkelaar failliet verklaard. Overigens lijken momenteel veel Turkse bouwprojecten niet te slagen en blijven half afgebouwd staan. Rond 2008 zagen we ditzelfde fenomeen ook in Spanje en Italië.

Plastic en piepschuim

De prijs van je eigen kasteel? Ongeveer 400.000 euro. Maar er zijn (uiteraard) wel wat kanttekeningen. De tegels aan de muur, zijn geen echte tegels. Maar plastic muurplaten. De ornamenten zijn niet gemaakt van steen of gips, maar van… piepschuim. Je verzint het niet. Olaf Koens, de verslaggever vermoedt dat er nog wel iets van de € 400.000 af kan. Wij moeten hem gelijk geven. Maar het blijft een ongelooflijk gezicht, al die leegstaande kasteeltjes.

Facebook antwoorden