Wandelgang op 250 meter hoogte boven wolkenkrabbers in Chongqing

Image: Safdie Architects

Een megaproject in een megastad. In Chongqing wordt momenteel gebouwd aan een wandelgang tussen vier wolkenkrabbers op 280 meter hoogte.

Chongqing

De Chinese stad Chongqing is net zo groot als Oostenrijk. Er wonen 30 miljoen mensen en het is de vierde stad (naast Shanghai, Beijing en Tianjin) die direct valt onder de bestuurlijke invloed van de Chinese overheid. Zo! Tot zover de aardrijkskundige les.

Megaconstructie

In deze stad wordt momenteel gebouwd aan deze megaconstructie die vier wolkenkrabbers verbindt met een wandelgang. Zo loop je dus gemakkelijk van flatje één naar flatje vier zonder eerst honderd verdiepingen naar beneden en weer naar boven te moeten. 

En nog meer leuks. Er zal ook een “infinite pool” doorheen lopen voor een verfrissende duik, met daarnaast luchttuinen voor een fijne wandeling door het park. De Italiaans-Canadese Moshe Safdie van Safdie Architects is de ontwerper van al dit moois.

Architectonische hoogstandje

Of het handig of noodzakelijk is? Nee hoor. China laat hiermee zien dat ze wederom een architectonisch hoogstandje kan maken. En we moeten toegeven dat het er wel heel erg gelikt uitziet. 

 

Image: Safdie Architects
Image: Safdie Architects
Facebook antwoorden