De slag om Overloon

Als je bij Google Afbeeldingen zoekt op Overloon, dan vindt je in eerste instantie geen plaatjes van het dorpje aan de rand van natuurgebied De Peel. Enkel foto’s van tanks zul je zien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vond hier namelijk de Slag om Overloon plaats.

Het resultaat van deze slag was dat de geallieerden Overloon hadden bevrijd, maar dat het gehele dorp was verwoest. De bevrijding van Overloon heeft voor de bevolking dus een nare bijsmaak gekregen. Een zwarte dag dus uit de geschiedenis. Wij hopen er nu een vrolijke dag aan toe te voegen… als je woningzoekende bent!

Oorlogsmuseum Overloon

Na de Tweede wereldoorlog werd Overloon opnieuw opgebouwd. Waarom je nu dan nog steeds zoveel foto’s van tanks ziet online? Dit zijn foto’s van het Oorlogsmuseum Overloon, dat te vinden is in dit Brabantse dorp. Het museum dat eerst Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum heette, is letterlijk gebouwd om de wrakken en de puinhopen die Overloon destijds ‘rijk’ was. Het is in Nederland het grootste oorlogsmuseum en bestrijkt duizenden vierkante meters.

Oorlogsmuseum Overloon
Oorlogsmuseum Overloon

Zoo Parc Overloon

Mocht het oorlogsmuseum te veel geweld voor je bevatten, dan stellen we voor dat je een middagje Zoo Parc Overloon inplant. 71 diersoorten kun je vinden in dit park. Van een moeraswallaby tot een dwergnijlpaard. Van de Afrikaanse leeuw tot een rode panda. Het is een klein parkje maar bijzonder gezellig.

Brazzameerkat - Zooparc overloon

Overloonsche Duinen

Toch liever de natuur in zonder allemaal beesten om je heen? Trek er dan op uit in de Overloonsche Duinen. Het bosgebied de Overloonsche Duinen dankt zijn naam aan de oorspronkelijke stuifduinen en is momenteel een gevarieerd gebied met kleine heideveldjes en een half open gebied met jeneverbesstruiken.

Nu ook goedkoop wonen in Overloon

We dachten, laten we je eerst even wat meer vertellen van Overloon en dan komen we met een te gekke aanbieding om vaker van bovenstaande attracties te kunnen genieten. Je kunt nu namelijk via Interveste al voor 250 euro per maand wonen in Overloon. Je eigen woonruimte in het net na de Tweede Wereldoorlog gebouwde zorgcomplex Huize Loôn. Er is slechts een beperkt aantal ruimtes beschikbaar dus reageer snel!

Huize Loôn te Overloon

 

Facebook antwoorden