Leegstaande boerderijen

Boerderijen liggen veelal afgelegen, in natuurlijke gebieden of minder bewoonde omgevingen. Daardoor lopen ze grote risico’s op het moment dat leegstand dreigt. Juist door de ruimtelijke omgevingen waarin deze panden zich begeven slaan dieven en krakers met gemak toe. 

Wieringerwerf-BoerderijGezien de grote leegloop op het platteland en de moeilijke factor die verkoop van boerderijen, percelen en schuren met zich meebrengen is leegstandbeheer geen overbodige luxe. Het kan soms maanden tot jaren duren alvorens er een nieuwe eigenaar voor een boerderij wordt gevonden. Interveste zorgt ervoor dat een leegstaande boerderij wordt bewoond, soms door één maar meestal door twee bewoners die het pand en de omgeving bewaken als huiswacht. Wij begrijpen dat het een onmogelijke taak is voor u om uw pand dagelijks te controleren. Door het plaatsen van onze huiswachten heeft u deze zorgen niet meer. 

We kunnen dankzij onze grote database met woningzoekenden per direct bewoners plaatsen die u ontzorgen. Interveste heeft inmiddels al vele boerderijen in beheer waar bewoners die een hart hebben voor boerderij, ruimtelijkheid en omgeving de beveiliging en bewaking op zich nemen. 

Krijgt u te maken met leegstand in de nabije toekomst of speelt dit zich nu af? Neem dan direct contact op met ons.