Aedes: bezuiniging op huurtoeslag volledig schrappen

Na 2016 is het kabinet voornemens om gedurende 4 jaar 230 miljoen te bezuinigen op de huurtoeslag. Aedes, de vereniging van woningcorporaties, vindt dat die bezuiniging van tafel moet: ‘de huurtoeslag moet gewoon realistischer begroot’.

Marc Calon, de voorzitter van Aedes, reageert in een reactie op de miljoenennota die op Prinsjesdag bekend werd gemaakt. ‘Goed dat in 2016 de bezuiniging op de huurtoeslag niet doorgaat. Maar daarna staat een jaarlijkse bezuiniging van 230 miljoen gepland. Die moet van tafel, de huurtoeslag moet gewoon realistischer begroot’.

Marc_Calon
Marc Calon – Aedes

Calon vervolgt: “De huurder merkt dit keihard in zijn portemonnee. Het kabinet moet gewoon zorgen dat er genoeg geld is voor de huurtoeslag.”

Verder is Aedes fel tegen de bevriezing die het kabinet wil doorvoeren op de zogenaamde liberalisatiegrens. Deze grens met een bedrag van 710,68 euro, zou de doorstroom van sociale huur naar vrije sector moeten bevorderen. Calon geeft aan dat er door bevriezing van deze grens straks een stuk minder sociale huurwoningen beschikbaar zullen zijn.

Voor de opvang van vluchtelingen trekt Nederland 539 miljoen uit. Aedes vindt dat een deel hiervan besteed moet worden aan de huisvesting van mensen met een verblijfsvergunning.

Bron: Aedes