Almelo organiseert festival in leegstaande winkels

Almelo kampt net als vele andere steden met een toenemende winkelleegstand. De Twentse stad heeft echter iets bedacht om deze leegstaande panden te gebruiken: het Magica Festival. Van 10 tot en met 13 september worden de leegstaande winkels omgetoverd tot podia voor de allerbeste illusionisten en goochelaars van Nederland.

Magica-Festival

“Als we niets doen, worden steden zoals Almelo slaapsteden. Met het Magica Festival willen we niet alleen bezoekers van de stad maar ook de Almeloërs zelf laten zien en ervaren hoe mooi en bijzonder onze stad is”, vertelt festivaldirecteur Marianne van de Steeg. “De eigenaren van veertien leegstaande winkels hebben de panden beschikbaar gesteld, zodat de binnenstad van Almelo weer gaat bruisen.” Van een lege beddenzaak tot het oude postkantoor en een failliete sportwinkel, de meest uiteenlopende panden worden beschikbaar gesteld.

Zowel de gemeente Almelo als de provincie Overijssel hebben subsidie beschikbaar gesteld om het Magica Festival te financieren. Het festival, dat dit jaar voor de eerste keer plaatsvindt, heeft grote namen weten te strikken. Absolute trekker en ambassadeur van Magica is de Nederlands illusionist Victor Mids, bekend van het programma Mindf*ck. De organisatie hoopt dat Magica Festival een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Bron: Almelo Nieuws