Alweer aan vakantie toe? Koop gewoon je eigen eiland.

Eiland te koop

Ongelooflijk maar waar. Dat er kamers, huizen en zelfs kastelen te koop staan dat wist je uiteraard. Maar weet je ook dat je volledige eilanden kunt kopen? En dan hebben we het niet over kleine stukjes grond waar je net je handdoekje op kunt spreiden voor een picknick, maar complete eilanden, soms met hele dorpen erop.

Ok, ze zijn niet goedkoop, maar je moet toch iets hebben om over te dromen. Wij vonden een paar van deze eilanden. Dit zijn toch wel een paar toppertjes waar je het hele jaar door vakantie kunt vieren.

Motu Tane

Een privé eiland zonder palmbomen, dat kan wel, maar met is toch vele malen mooier. Dit eiland is zelfs voorzien van honderden van deze tropische bomen. Motu Tane ligt op 10 minuutjes van Bora Bora ergens in de zuidelijke Stille Oceaan. Witte zandstranden met groene palmbomen en een turquoise zee. Er bevinden zich twee zeer luxe suites op het eiland die je erbij krijgt. Uiteraard is er airconditioning aanwezig. Want tsja…al die warmte als je de hele dag moet liggen luieren. Voorzien van prachtige slaapkamers en een paar grote eettafels en nog veel meer moois. Ach, bekijk de beelden en tover even $50.000.000 op tafel. Dan is dit allemaal voor jou!

Allamanda Estate

Tussen Florida en Cuba liggen de Bahama’s. Een van de eilanden daar heet Nassau. Dit eiland was rond 1700 het pirateneiland van de regio. En weer vlak boven Nassau ligt een eilandje wat voor de helft te koop staat. Dit eilandje heet Paradise Island. Kan het nog mooier? Een eigen pier en tennisbaan, zwembad (als je een keer moe wordt van de oceaan). Iets dichter tegen de bewoonde wereld aan, dus je kunt er makkelijk even naar de lokale pizzeria. Nadeel is misschien dat er nogal wat cruiseboten langsvaren vlak langs je privé stekkie. Maar ja, voor zo’n $14.000.000 kun je zelf piraatje spelen op dit eiland.

North Saddle Caye

Zuidelijker, maar een stuk goedkoper. In Belize vind je dit prachtige eiland voorzien van megamoderne woningen die prachtig ingericht zijn. Het eiland voorziet in zijn eigen stroomvoorziening door middel van zonnepanelen. Ook handig is het om te weten dat alles is gebouwd zodat het orkanen van een categorie 4 aankan.

Thanda Island

Of je huurt gewoon een eiland zoals dit eiland bij Tanzania. Het heet Thanda Island en is te huur per nacht. Voor zo’n $10.000 dollar kun jij de onvergetelijke huwelijksnacht beleven op je eenmalige privé eilandje. Aangezien een beetje bruiloft tegenwoordig ook zo duur is kun je ook het feest overslaan om het te kunnen bekostigen. Vier je lekker je eigen feestje. De twee Zweedse eigenaren geven er dan een chef-kok, een schoonmaakster en een schipper gratis bij. En als je echt wilt, er is plaats voor een deel van je familie want er kunnen 10 volwassenen verblijven en 9 kinderen. Hoe die berekening tot stand is gekomen weten we niet helemaal. Maar feit is dat je een prachtig eiland kunt bewonen. Het is weer eens wat anders dan Texel.