Amsterdam nog steeds duurste stad (om te parkeren)

Ook in 2023 is Amsterdam de duurste stad om te parkeren. Je betaalt voor straatparkeren al snel € 7,50 per uur. Ook andere steden proberen auto’s zo veel mogelijk uit de binnenstad te houden. Een parkeerplek kan per maand net zo duur zijn als een woonruimte in Amsterdam.

De kosten voor straatparkeren zijn niet heel afwijkend van vorig jaar. Vooral de parkeergarages zijn duurder geworden. Sommige tikken nu zelfs 10 euro per uur aan. Een dagje parkeren kost dan al snel € 80 euro!

Ten opzichte van 5 jaar geleden is het tarief voor parkeren op straat in het centrum van onze hoofdstad met maar liefst 50% gestegen. Deze tendens blijft niet beperkt tot de binnenstad, want de parkeerzones worden steeds groter.
Utrecht en Den Haag volgen Amsterdam op de tweede en derde plek. Eigenlijk vrij logisch aangezien we het over de grootste en drukste steden van Nederland hebben. Rotterdam staat op de vijfde plek.

Parkeren centrum niet voor toeristen

Maar ook kleinere steden willen ontmoedigen dat auto’s door de binnenstad rijden. De binnenstad is qua parkeren voor de bewoners en niet voor toeristen of dagjesmensen zo redeneren deze gemeentes. Volgens de website www.parkerenindestad.nl is Den Haag ten op zichte van 2018 maar liefst 141% duurder geworden. En in Rotterdam valt op dat er in de meeste zones tot 23.00 uur betaald dient te worden. Voorheen was dit meestal tot 18.00 of 20.00 uur.

Parkeerplaats huren in Amsterdam

Mocht je in Amsterdam een parkeerplek willen huren voor een maand, dan ben je al snel ruim 200 euro per maand kwijt. Je mag dus blij zijn als je een plekje kunt vinden waar je gratis mag parkeren. Overigens geeft de website ook tips waar je goedkoper of gratis kunt parkeren. Handig!

Een tip van ons: Vaak komen onze kamers of woonruimtes (ook in Amsterdam) wel samen met een gratis parkeerplek.

Amsterdam-parkeergarage