Antikraak in 2014

Dit jaar zijn we in mei begonnen ons weblog Infonet opnieuw leven in te blazen. En met succes! Vele duizenden hebben inmiddels de weg gevonden naar ons weblog en nieuwsoverzicht en lezen tweewekelijks via onze nieuwsbrief alles over leegstaande huizen, leuke initiatieven van bewoners, aparte verhalen, onze panden…ach noem maar op.

Als het raakvlakken heeft met antikraak of tijdelijk huren dan schrijven we het graag op. We hebben afgelopen jaar dan ook met veel plezier aan de artikelen gewerkt en gaan dit onverminderd doen in 2015. Inmiddels is onze website geheel responsive en is de leesbaarheid van dit weblog vergroot. En wat doe je dan aan het eind van het jaar? Juist: we blikken terug. We halen graag nog een keer onze meest gelezen artikelen aan.

De Infonet Top Vijf

5. Prachtig wonen in Rotterdam

Top5-5Halverwege 2013 kreeg Interveste de opdracht de woningen in zorgcomplex Boekholt te gaan beheren. Met veel succes werd een groot deel van de studio’s verhuurd. Halverwege 2014 besloten we voor de nieuwe vrijgekomen woonstudio’s een artikel te schrijven over de geschiedenis en de omgeving van Rotterdam Ommoord. Het artikel wordt nog steeds zeer goed gelezen en daarmee op de vijfde plek van de Infonet Top Vijf: Prachtig wonen in Rotterdam.


4. Antikraak in de koninklijke achtertuin (deel 1)

Top5-4

In Apeldoorn staat het prachtige Paleis het Loo. Interveste beheerde een erg mooi antikraak huisje net achter de prachtige paleistuinen in het bos. Het oude parkbeheerdershuisje is nu helaas niet meer in ons beheer. Het verhaal over de geschiedenis ban het park en het huisje (alsmede het tweede deel van het antikraak huis) gelukkig nog wel.
Op plek 4: Antikraak in de koninklijke achtertuin.


3. Kleinste huis ter wereld verkocht

Top5-3

De kranten schreven over het feit dat het huisje maar niet verkocht kon worden aangezien geen bank een hypotheek wilde verlenen. Wij schreven als eerste dat het huis tóch verkocht was en voor een hogere prijs dan het werd aangeboden… in contanten. Het leverde een onverwacht hoog bezoekersaantal voor onze website en het artikel staat nu ondanks het feit dat het slechts twee maanden geleden geplaatst werd op de derde plek van meest bezochte artikelen. Kleinste huis ter wereld verkocht


2. Leegstaande boerderijen

Top5-2

Veel in het nieuws in 2014: leegstand van kantoorpanden, winkelpanden én… boerderijen. Het platteland loopt leeg. En de oude boerenbedrijven blijven leegstaan. Zonde, want wie wil er nu niet wonen op een prachtige boerderij? Om de leegstand van deze boerderijen tegen te gaan beheert Interveste een groot aantal van deze boerderijen, veelal in Flevoland en de Noord-Oostpolder. Na aanleiding van het artikel liep het storm met aanvragen om ook in een antikraak boerderij te mogen wonen. De vraag is groter dan het aanbod. Mochten er weer boerderijen leegkomen, dan mailen we deze gelijk naar de mensen die zijn ingeschreven op onze website. Op twee: Leegstaande boerderijen.


1. Je huis in een zwembad

Top5-1

Het bleek voor veel mensen zo’n opmerkelijk artikel dat ook nu nog het artikel bijzonder goed wordt gelezen. Een antikraak zwembad. Het artikel werd overgenomen door meerdere lokale mediapartijen en zelfs de Telegraaf filmde het leegstaande zwembad voor hun website.
De absolute nummer 1: Je huis in een zwembad.