Antikraak & tijdelijke verhuur: de verschillen

Interveste biedt woningen aan onder twee soorten contracten: antikraak ofwel bruikleen en tijdelijke verhuur. Maar, wat zijn die verschillen nu eigenlijk? Wij leggen het je uit!

keys_large

Antikraak (bruikleen)

Antikraak is geen verhuur. Je krijgt een woning in bruikleen van de leegstandbeheerder, in dit geval Interveste. Dat wil zeggen dat je de woning of werkruimte tegen zeer lage gebruikskosten kunt ‘lenen’. De eigenaar van het pand is blij dat jij op het pand kunt passen en jij hebt een mooi stekkie voor een lage prijs. De opzegtermijn is minimaal vier weken voor bedrijven als Interveste die zijn aangesloten bij het Keurmerk Leegstandbeheer, en de woon/werktijd kan variëren van enkele maanden, tot zelfs jaren. Een antikraak woon- of werkruimte heb je al vanaf 130 euro per maand. Meer weten over antikraak?

Tijdelijke Verhuur

Tijdelijke Verhuurruimtes worden verhuurd op basis van de Leegstandwet en kennen een minimale verhuurperiode van zes maanden. De opzegtermijn bij tijdelijke verhuur is drie maanden voor de verhuurder en een maand voor de huurder, ná de eerste huurperiode van zes maanden. Een tijdelijke verhuurwoning huur je van zes maanden tot maximaal 7 jaar.

Benieuwd geworden? Kijk eens bij ons actuele aanbod antikraak en tijdelijke verhuur. Liever de nieuwste locaties in je mailbox ontvangen? Dat kan ook. Met een Mijn Interveste account kun je ook aangeven voor welke gebieden je mailingen wilt ontvangen.