Antikraakboerderij werd even nieuws

Twee maanden terug kregen we een aantal boerderijen in beheer waarvoor wij met spoed tijdelijke bewoners zochten. Vooral de boerderij in Haaren kreeg veel aandacht. Zo schreef ook Omroep Brabant erover en Jan Waalen, verslaggever bij de omroep, nam een kijkje binnen bij Maite. Het verslag verscheen ‘s avonds op tv en op de website van de omroep.

Jan Waalen verslaggever bij Omroep Brabant
Jan Waalen verslaggever bij Omroep Brabant

“Het is voor ons een lot uit de loterij”, zegt Maite Eckhardt tegen Omroep Brabant. En laten we eerlijk zijn: dat is het ook wel een beetje. Van de vele aanmeldingen werd zij samen met haar partner gekozen door het team van Werving & Selectie bij Interveste om te gaan wonen in het gewilde pand. Nog diezelfde avond werden de matrasjes al uitgerold in hun nieuwe stekkie in Haaren.

De dagen (weken?) erna begon het opknap- en inrichtwerk. En al snel had Maite de boerderij – zonder de oorspronkelijke staat aan te tasten – voorzien van een likje verf en meubeltjes zodat het paradijsje compleet werd.

 

Boerderij ziet er prachtig uit: zowel binnen als buiten

Voor zo’n 260 euro per maand wonen ze nu in een vrijstaande boerderij op het platteland bij Haaren. En dat ziet er echt prachtig uit: zowel buiten als binnen. Als dank stuurde ze de medewerkers van Interveste een heerlijk taart. Maar eigenlijk zijn wij elke keer weer dankbaar dat mensen zich met zoveel passie inzetten voor deze leegstaande panden en ze met liefde bewonen en bewaken. Wil je ook zien hoe de boerderij er van binnen uit ziet? Wandel dan even mee naar binnen met Omroep Brabant en bewoner Maite.

Het rustige dorpje Haaren in de gemeente Oisterwijk. Als je onderstaande plaatjes ziet begrijp je waarschijnlijk direct waarom mensen hier graag wilden wonen.