Auditie doen voor een woning in Emmen

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Een videoboodschap, een motivatiebrief, of iets anders waar je dan ook maar me op wilt vallen. Het is mogelijk om op een van die manieren een woonruimte te bemachtigen in het voormalige UWV gebouw in Emmen. Het gaat om 18 studio’s en 29 appartementen.

Woningbouwvereniging Domesta wil het eens helemaal anders doen, zo meldt Edititie NL. Normaal wordt er geloot om een sociale huurwoning te krijgen, maar in dit pand moet de juiste mix van mensen geplaatst worden. Naast statushouders en mensen met urgentie zijn er nog enkele ruimtes beschikbaar voor mensen die dus bijzonder creatief zijn. Je kunt je sollicitatie gewoon als brief versturen, maar je mag ook een videoboodschap insturen.
Voor alle andere panden van Domesta geldt gewoon dat als je het langste wacht je het meeste kans maakt op een woonruimte. Er zijn zowel voor- als tegenstanders van deze manier van werven te vinden. Het is in elk geval weer eens wat anders. Wat vind jij?