Startup Café: Auriana, praktijk voor Dier en Mens

Paard en mens -werkruimte IntervesteInterveste beheert door heel Nederland naast woonruimtes ook winkel- en werkruimtes. De tijdelijke ondernemers die gebruik maken van deze ruimtes geven we graag een extra platform om hun werkzaamheden onder de aandacht te brengen. Lees hier het verhaal van:

Auriana, praktijk voor Dier en Mens

Vergroten van welzijn Dier en Mens

 

Auriana, praktijk voor Dier en Mens staat voor het vergroten van welzijn voor Dier en Mens. De bedrijfsactiviteiten van de praktijk bestaan uit een aantal pijlers, de Mens, het Dier, de combi van Dier en Mens en het geven van workshops, classes en informatieavonden.

De naam Auriana kwam ik, Xandra Braxhoofden, tegen in een boek dat ik aan het lezen was, in het boek betekende de naam “Heilige Aarde”. Deze naam sprak en spreekt mij nog steeds zeer aan. Ik ben van mening dat de Aarde een hele grote betekenis en bijdrage heeft, zij zorgt ervoor dat wij, alle wezens, mens, dier en flora en fauna, kunnen bestaan.

Auriana, praktijk voor Dier en Mens
Praktijkruimte Auriana, praktijk voor Dier en Mens

Activiteiten van Auriana, praktijk voor Dier en Mens

De huidige haastige maatschappij zorgt ervoor dat wij (de mensen) aan ons zelf voorbij rennen en niet meer luisteren naar ons gevoel. Hierdoor kunnen we als deze situatie te lang duurt in de problemen komen, te denken mentale, lichamelijke en/ of psychische klachten (burn-out, slecht slapen, hartkloppingen, spanningen, maar ook ADHD, ADD, dyslectie enz). De activiteiten en diensten van Auriana, praktijk voor Dier en Mens richten zich op het verkleinen van deze klachten door te kijken naar de oorzaak. Met een Maatschappelijk werk opleiding als basis worden de sessies vormgegeven door o.a.: het stellen van vragen, en het werken met Access Consciousness®. Auriana, praktijk voor Dier en Mens ondersteunt in het proces naar herstel van je EIGENHEID, naar dat wat jij weet en hetgeen waarvan jouw hart sneller gaat kloppen. Het besef dat je een keuze hebt, los van alle (aan)geleerde en opgelegde patronen, (ver) oordelen, afwijzingen, en kleinmakende ideeën. Dit door het stellen van vragen en al dan niet in combinatie met de technieken van Access Consciousness Bars®.

Wist je dat 98% van alle gedachtes, gevoelens en emoties die wij ervaren van iemand anders zijn?

Auriana, parktijk voor Dier en Mens
Access Consciousness Bars

Access Bars® zijn 32 punten op het hoofd die er voor zorgen dat je hersenen de overtollige ballast, en beperkingen worden gereset, zodat er ruimte, rust en vooral de mogelijkheid tot keuze voor in de plaats komt. Wist je dat 98% van alle gedachtes, gevoelens en emoties die wij ervaren van iemand anders zijn? Hoe zou het voelen om dat alles terug te sturen en welke ruimte zou je dan voelen, kan je je dat voorstellen?

We werken ook met en voor paarden

Binnen Auriana, praktijk voor Dier en Mens wordt er ook gewerkt met en voor paarden. Je kunt terecht voor rij technisch advies en ondersteuning bij gedrag dat je paard laat zien. De ervaring in het werken met paarden komt voort uit de jarenlange ervaring met eigen paarden (20 jaar +) en de problemen waar ik zelf tegenaan ben gelopen bij mijn huidige sensitieve KWPN merrie Fearless (v Equador X Patijn 2010). Dit maakt dat ik me ben gaan toeleggen op Natural Horse(wo)manship, tevens Conscious Horse Conscious Rider facilitator (hoe maak je een avatar connectie met je paard, en tevens het toepassen van bodyprocessen om energie en blokkades in beweging te krijgen).

Een gezonde geest en lichaam draagt bij aan een gelukkig en blij paard

Ik ben op zoek gegaan WAT beweegt een paard en waarom doet een paard wat het doet. Hiervoor is altijd een reden, al ligt deze niet altijd heel erg voor de hand. Het uitgangspunt hierin is om de samenwerking tussen paard en eigenaar/ ruiter verder te vergroten, en daar waar nodig naar de onderlinge communicatie te kijken. Tevens is het een aandachtspunt in de werkwijze van Auriana, praktijk voor Dier en Mens om het paard mentaal en lichamelijk nog verder in balans te brengen, een gezonde geest en lichaam draagt bij aan een gelukkig en blij paard.

Auriana, praktijk voor Dier en Mens
Cursussen met en voor paarden

Paarden coaching sessies

Verder worden er paarden coaching sessies aangeboden, deze sessies zijn in Loon op Zand, op de stallocatie. De gevolgde opleidingen: Familieopstellingen en Paard en Hulpverlening zijn de basis van waaruit de sessies vormgegeven worden. Tevens worden er door Auriana, praktijk voor Dier en Mens workshops en trainingen verzorgt, oa: voor mensen: Access Bars® classes, bodyprocesdagen en informatieavonden dit kan ook paard gerelateerd zijn. Verder speciaal gericht op het maken van een energetische connectie met je paard een 2 daagse Conscious Horse Conscious Rider class, dit 1x per jaar op de locatie in Loon op Zand. Dit alles met het doel om de technieken en kennis door te geven zodat men het zelf kan toepassen. Het empoweren en de KRACHT doorgeven aan iedereen die hiervoor kiest, het begint altijd met een keuze.

Doelgroepen

De belangrijkste doelgroep zijn de mensen die ervoor kiezen om het anders te willen, ook al weten zij nog niet hoe en wat.. De mensen, jong en oud, die diep van binnen voelen dat zij niet langer door kunnen in het leven zoals zij dat nu leiden en hierin verandering aan willen brengen. De paardenmensen die gedragsmatig of rij technisch uitdagingen hebben met hun paard en /of de mensen die meer verdieping wensen in de omgang met hun paard (dier).

Rust, Kalmte en Aandacht

Er wordt vanuit Rust, Kalmte en Aandacht gekeken wat er nodig is om tot verandering te komen en daar ook voor te kiezen. Iedere verandering begint met het maken van een (andere) keuze.

Dit alles met het doel om de technieken en kennis door te geven zodat men het zelf kan toepassen. Het empoweren en de KRACHT doorgeven aan iedereen die hiervoor kiest, het begint altijd met een keuze.

De toekomst

Over 5 jaar zou ik graag naamsbekendheid verkregen hebben, zodat mensen mij kunnen vinden. En dat ik veel mensen weer een keuze heb laten zien over hoe zij het welzijn in hun leven terug hebben gekregen en de kwaliteit van leven is verbeterd. Binnen de wereld van de paarden en eigenaren/ ruiters is het mijn doel en missie om het bewustzijn te vergroten dat er vanuit “Less is More” samenwerking, communicatie en wederzijds respect kan bestaan.

Open Huis in Waalwijk

Via internet had ik een ruimte in Tilburg gezien, bij nader inzien was dit niet de juiste ruimte, na een mail met info van een ruimte in Vught zag ik een Open Huizendag in Waalwijk en daar ben ik gaan kijken op 5 december en heb meteen op die dan de bruikleenovereenkomst getekend. Tijdens de Open Huizendag heb ik ruimschoots de ruimte gehad om me te oriënteren en keuze te maken over welke ruimte het beste bij mijn activiteiten past. Zeer tevreden over de wijze waarop het contact tot stand is gekomen en nog is.

CAT therapeut level 3

Xandra Braxhoofden van Auriana, praktijk voor Dier en Mens is bij beroepsvereniging CAT aangesloten als CAT therapeut level 3. Hierdoor worden de sessies vanuit de aanvullende ziektekosten verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed, kijk hiervoor de bepalingen van uw verzekering. Tevens kan er een paard in Natural Horse(wo)man training geplaatst worden, het grondwerk trainingstraject wordt vormgegeven in samenspraak met paardenosteopaat Mariëlle van Sas op onze stal locatie in Loon op Zand.

Wilt u meer informatie over het aanbod van de sessie en/of trainingstrajecten? Neem dan contact met mij op via een van onderstaande mogelijkheden. Sinds 5 december 2018 gevestigd in de Wilhelminastraat 26, 5141 HK, Waalwijk. Spreek ik u snel voor een eerste contact?

Xandra Braxhoofden

Auriana, praktijk voor Dier en Mens

www.auriana.nl
E-mail: info@auriana.nl
Telefoon: 06-44764426
Adres: Wilhelminastraat 26, 5141 HK, Waalwijk.