Belgisch koningspaar gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen

Koning Filip en zijn vrouw Koningin Mathilde van België gaan drie gezinnen opvangen die op de vlucht zijn geslagen vanuit Oekraïne. De accommodaties in kwestie maken deel uit van de Koninklijke Schenking.

“Het oorspronkelijke doel van deze accommodaties was om ze ter beschikking te stellen aan sociale instanties om mensen met een laag inkomen te huisvesten, een missie die goed aansluit bij wat we met de Koninklijke Schenking willen bereiken”, zegt Jan Smets, voorzitter van de Koninklijke Schenking.

Michael Thaidigsmann, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Koning Filip heeft op woensdag samen met de Belgische premier Alexander De Crooal een bezoek gebracht aan een nieuw registratiecentrum voor vluchtelingen uit Oekraïne in Brussel. De tienduizendste Oekraïense vluchteling in België werd woensdag geregistreerd. Of dat de doorslag gaf tot dit initiatief is niet duidelijk.

Reacties

De reacties in België naar aanleiding van dit bericht zijn wat minder positief. Op HLN.be lezen we dat veel zuiderburen het nogal makkelijk vinden omdat de belastingbetaler die onderkomens betaalt. Anderen geven juist aan dat het een goed initiatief is waardoor meer hooggeplaatsten zullen moeten gaan volgen.

Kevin VandaelePrachtig ! Een voorbeeld voor velen onder ons ! Mr Dewever, Mr Decroo, … ea politiekers neem hier een voorbeeld aan !

“Armand Wuyts: Goed bedoeld maar spijtig genoeg ten koste van ander minder bedeelden waarvoor het bedoeld was!”

Daniel Geurts: De beste stuurlui staan aan wal! Het is jammer dat er in onze huidige maatschappij steeds veel kritiek is op hetgeen ons vorstenpaar onderneemt eender wat ze ook doen! Herinner je het citaat…. Wat je ook doet, je doet nooit goed!