Bijzondere huizen – Boomhuizen

Hoewel menig mens graag met beide benen op de grond staat zijn er ook types die het liever wat hogerop zoeken. Hoe zou jij het vinden om in een van deze bijzondere huizen te wonen: in een boom!

Als kind maakten we ze al: hutten. Meestal op de grond of met een paar dekens en wasknijpers onder de eetkamertafel. Maar de wat ondernemendere vriendjes leenden een hamer van paps en bouwden met planken in de tuin een heuse boomhut. Wat blijkt nu: niet alleen kinderen bouwen boomhutten. Ook volwassen architecten zien het nog steeds als een uitdaging om in of op een boom een huis te maken. We verzamelden een paar van deze spectaculaire huizen. We verwachten niet dat ze binnenkort door ons beheert gaan worden, maar mochten we er toch nog een in beheer krijgen, dan laten we het jullie uiteraard weten.

1. The Minister’s Tree House

Het kostte elf jaar om te bouwen en misschien is het wel het grootste boomhuis van de wereld. Horace Burgess had een roeping, zo als hij het zelf vertelt: “God vertelde mij dat als ik een boomhuis voor hem zou bouwen ik nooit zonder materialen zou komen te zitten.” Daarover kan je vinden wat je wil, maar feit is dat het gebouw zo groot werd dat de overheid besloot de toegang te verbieden vanwege de veiligheid.

 

"The Minister's Treehouse"
“The Minister’s Treehouse”

2. Het Danilchik boomhuis

Ze bouwden een Zweeds houten huis tussen een aantal hoge bomen, waarbij moderne gemakken bewust ontbraken. Er is een badkamer, maar geen douche. Er is een ijskast, maar geen oven. Wel hebben ze een prachtig uitzicht en af en toe wat ongewenste wasberen die  op zoek gaan naar etensresten. Opmerkelijk: er is wel Wifi in het huis!

Boomhuis van de familie Danilchik
Het boomhuis van de familie Danilchik

 

3. Spiegeltje spiegeltje in de boom

Mocht je zelf eens willen slapen in een boomhuis, dat kan in Zweden. Daar verhuurt het bedrijf Treehotel appartementen die in een boom gebouwd zijn. Zo ook dit vierkante spiegelhuis. Door de spiegels aan de buitenkant lijkt het met Photoshop gecreëerd te zijn, maar we kunnen uit betrouwbare bron melden dat het echt is. Of er in de badkamer binnen ook een spiegel hangt weten we niet, maar het ziet er wel geweldig uit (je kunt altijd buiten je haar kammen natuurlijk).

 

Spiegel boom huis in Zweden
Spiegel boom huis in Zweden

4. Het bodhiboom restaurant

De bodhiboom is in het Boedhisme een heilige boom die tot 30 meter hoog kan worden. Hij komt voor in Azië maar eigenlijk niet waar we onderstaand restaurant vinden: in Japan. Aangezien in Japan ook grote delen van Nederland tot in detail zijn nagebouwd kunnen we wel aannemen dat ze alles kunnen bouwen. Zelfs een restaurant….in een bodhiboom. Ok, eerlijk is eerlijk: De boom is van gemaakt van beton, maar toch zijn we onder de indruk.

Banyan Treehouse - Japan
Banyan Treehouse – Japan

Er zijn nog veel meer boomhuizen te vinden. Blijkbaar blijft het voor velen een droom om boven in een boom te wonen. We hebben nog meer foto’s van boomhuizen op onze Pinterest pagina geplaatst. Mocht je nu toch liever wat goedkoper willen wonen: we krijgen wekelijks ruime appartementen in een flat beschikbaar in Zoetermeer. Ook zo kun je hogerop komen dus.