Boekholt – woonzorgcomplex in afwachting van sloop

Boekholt - woonzorgcomplex in afwachting van sloopBoekholt, voormalig woonzorgcomplex, wordt naar verwachting binnen enkele jaren gesloopt. De eigenaar, Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam – SOR – heeft Interveste Leegstandbeheer de opdracht gegeven het tot die tijd onder haar hoede te nemen.

Het complex bestaat uit ca. 140 woonunits waarvan er aanvankelijk ca. 50 worden verhuurd en vervolgens later dit jaar misschien nog eens 50. De verhuur wordt verricht op grond van de Leegstandswet. Deze geeft een eigenaar de mogelijkheid om voor een periode van maximaal 5 jaar het pand bewoond te doen houden.

Binnenkort wordt de Leegstandwet waarschijnlijk verruimd naar 7 jaar. Wetgeving wordt, op moment van dit schrijven, verwacht op 1 juli 2013. Gemeente Rotterdam heeft een vergunning afgegeven voor de periode van 2 jaren, met een mogelijkheid om 3 keer met 1 jaar te verlengen.

Interveste kreeg als extra opdracht ten aanzien van dit zorggebouw in Rotterdam Ommoord om de leefbaarheid optimaal te waarborgen. Hier zijn dan ook diverse voorzieningen voor getroffen. Ook is dit Rotterdamse huurwoninggebouw grondig onder handen genomen alvorens aan te vangen met de tijdelijke verhuur. De technische infrastructuur is opgeknapt. Dit met de grootst mogelijke aandacht voor veiligheid. Ook is er gedacht aan een grondig legionellabeheer. Wanneer deze huurwoningen in Rotterdam het veld moeten ruimen voor nieuwbouw is nog niet bekend. Tot die tijd is er plaats voor tijdelijke huurders van Interveste die bereid zijn om de tijdelijkheid van bewoning te accepteren.

Heb je belangstelling voor een mooie ruimte van ca. 45 m2 met extra voorzieningen, dan kun je hier inschrijven of even verder kijken op deze site bij het aanbod tijdelijke huurwoningen.