Club van Vrijwilligers logo

Brabander van het Jaar

Afgelopen maanden verzorgde onze Marketingmanager vrijwillig bij tientallen zorginstellingen en woongroepen tuinconcerten tegen eenzaamheid. En daarvoor is hij nu kandidaat Brabander van het Jaar. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement in het leven geroepen door Omroep Brabant.

Dat Interveste vrijwilligers hoog in het vaandel heeft staan moge inmiddels duidelijk zijn. In heel het land zijn in wijken, dorpen en steden vrijwilligers actief om Nederland een beetje leuker te maken. Maar ook ons eigen personeel houdt zich bezig met vrijwilligerswerk. Zo is Maarten, Marketingmanager bij Interveste, afgelopen 9 maanden zeer actief geweest in de regio bij zorginstellingen, woongroepen en instellingen. Voor mensen met een lichte en zwaardere geestelijke beperking, voor ouderen, voor zieken maar uiteraard ook voor het verzorgende personeel speelde hij menig show buiten op straat en in de tuinen. Met compleet aangepast repertoire (hij speelt normaal gesproken Ierse feestmuziek) zorgde hij voor vele glimlachjes en kleine dansjes binnen de muren van deze centra.

Kies je Brabander van het jaar

Eerste filmpjes al snel viral

Gedurende de verschillende lockdowns zaten deze bewoners 24 uur per dag opgesloten zonder naar buiten te kunnen en zonder bezoek te kunnen ontvangen van naasten of bekenden. Maarten hoorde dat de eerste tehuizen op slot gingen rond 14 maart en besloot direct een e-mail te sturen naar de eerste zorginstellingen. De verhalen rondom eenzaamheid hebben hem altijd aangegrepen. Zorggroep Elde/Maasduinen in Boxtel en Esch reageerde  enthousiast en een paar dagen daarna speelde Maarten, nog samen met accordeonist, de eerste vijf shows.

Liedjes van weleer

Liedjes van weleer zoals alleen grootmoeder ze nog zingt zoals: ‘Daarbij die molen’, ‘Twee motten’ van Dorus, ‘Och was ik maar bij moeder thuis gebleven’ van Johnny Hoes, maar ook het onofficiële volkslied van Brabant van Guus Meeuwis passeren de revue. De optredens bleven niet onopgemerkt en de eerste filmpjes gingen vrijwel direct viral en kranten schreven erover. Dit was mede omdat Maarten in de regio de eerste was die mensen van buitenaf met zijn muziek ging entertainen. Daarna volgden vele anderen zijn voorbeeld.

Brabander van het jaar

En nu is hij dus voor deze optredens genomineerd om Brabander van het Jaar te worden. Een enorme eer al natuurlijk! Maar we vinden het zo leuk dat we hem hier ook even van harte willen steunen. Ben je ook tegen eenzaamheid en vind je het ook mooi dat Maarten de vele honderden mensen vrijwillig op een concert trakteerde? Dan kun je hem hier supporten:

Kies je Brabander van het jaar