Bruikleenwinkels Geleen in het nieuws

Afgelopen week plaatsten zowel de lokale kranten als de regionale krant De Limburger een artikel over de Bruikleenwinkel. In Geleen werd namelijk de tweede bruikleenwinkel daadwerkelijk in gebruik genomen. En dat is goed nieuws voor zowel de ondernemers als de winkelstraat in Geleen. Dagblad De Limburger - Interveste Bruikleenwinkel

De tweede bruikleenwinkel in Geleen richt zich op de verkoop van bloemen, planten en woonaccessoires. De ondernemer die zich afgelopen maand ook al vestigde in de eerste bruikleenwinkel (ook in de Salmstraat) is gespecialiseerd in doe-het-zelf producten. De winkel is inmiddels geopend voor het publiek.

Behoefte aan goedkope winkelruimte

Interveste is gespecialiseerd in het tijdelijk beheer van woningen en gebouwen en constateerde dat er behoefte was aan goedkope winkelruimte voor veelal startende ondernemers. De reguliere huurprijzen kunnen ondernemers als starter vaak niet betalen. Winkel- en pandeigenaren hebben op hun beurt continu doorlopende kosten als hun pand leeg blijft staan en dat laatste is eerder regel dan uitzondering. Leegstand is tevens nadelig voor de toeloop naar het pand en het straatbeeld.

Winkelleegstand in Geleen 30%

De winkelleegstand in Geleen behoort tot de grootste van Nederland met een leegstand van bijna 30%. Interveste geeft startende ondernemers nu ook hier een kans door op bruikleenbasis winkelruimte aan te bieden.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen via de inschrijfpagina aanmelden voor 15 euro per jaar.

Facebook antwoorden