Budget Antikraak interieur-tips #2

Genoten van onze vorige budget interieur-tips voor Antikraak woningen en snak je naar meer? Of voorzie je alsnog problemen met de inrichting van je nieuwe stulpje? No worries, vandaag lees je het tweede deel van onze interieur-tips met nieuwe problemen en oplossingen!

943545df0c6a72c1866de3b75fa3e281

Probleem: Kale vloer
Oplossing: Laminaat leggen is vrij prijzig als je niet precies weet hoe lang je in de woning kunt blijven. Daarom kun je bij verschillende bouwmarkten en budget woongiganten een stuk zeil of vinyl kopen, wat gemakkelijk te leggen is. Goede, goedkope oplossing: check!

Probleem: Kale muren
Oplossing: Witten! Een pot witte muurverf kost tegenwoordig bijna niks meer, vooral niet wanneer je het bij een voordeelwinkel haalt. Een likje verf doet wonderen en geeft de ruimte weer een frisse uitstraling. Precies zoals het hoort.

Probleem: (te) Dure meubels
Oplossing: Meubels hoeven absoluut niet duur te zijn. Je kunt natuurlijk naar de kringloopwinkel gaan, maar niet iedereen vindt dat fijn. Nieuwe, goedkope meubels zijn overigens ook niet moeilijk te vinden: kijk eens rond in winkels als Action, Kwantum en Ikea. Daar kun je voor een prikkie leuke items en accessoires op de kop tikken. Je kunt tweedehands meubels natuurlijk ook combineren met nieuwe meubels en accessoires.

rustic-industrial-living-room-uewriyaq3

Probleem: Gordijnen laten maken?
Oplossing: Gordijnen laten maken kan nogal een duur grapje worden, en ze zelf maken is tijdrovend. Een goedkoper alternatief zijn lamellen en kant-en-klaar-gordijnen. Lamellen kun je al krijgen voor 10 euro per setje. Gordijnen koop je per raam, die zijn ook al verkrijgbaar voor slechts 15 euro per setje van twee.

Probleem: Hoe breng ik meer sfeer in een grote ruimte?
Oplossing: Fotolijstjes, kaarsen, dekentjes, vazen, opbergmanden, kussentjes, (nep-)bloemen, windlichten, schilderijtjes… Kies leuke eye-catchers of items met een bijzondere waarde om je dat thuis-gevoel te bezorgen. Pas wel op voor een rommelig effect, want dat wil je natuurlijk vermijden!

 

Facebook antwoorden