Campagne tegen koolmonoxidevergiftiging

Elk jaar komen er ongeveer 11 mensen om door koolmonoxidevergiftiging in huizen. De Nederlandse Brandwondenstichting startte daarom vandaag om 12:00 uur tijdens de landelijke sirene een campagne om bewustwording te creëren voor dit probleem.

Koolmonoxidemelder BrandveiligheidspakketDe Nederlandse Brandwondenstichting noemt koolmonoxide een ‘stille sluipmoordenaar’, want koolmonoxide kun je niet ruiken en kan dus ongemerkt je kamer binnensluipen. Als het gas vrijkomt in je huis merk je hier dus niets van. Je kunt het bewustzijn verliezen en daarna zelfs overlijden. De Brandweer en de Nederlandse Brandwondenstichting brengen het nieuws ook op deze manier in de hoop dat mensen erdoor alert worden en actie te ondernemen.

Op de site van de Brandweer kun je perfect lezen hoe groot het risico is om koolmonoxidevergiftiging op te lopen.

Interveste brandveiligheidspakket

Bewoners van Interveste nemen standaard als ze ergens gaan wonen een brandveiligheidspakket af. Hierin zitten o.a. een rookmelder én een brandmelder. We hopen mensen ook te attenderen op de brandveiligheid en de gevaren van koolmonoxide in onze woningen en steunen dit initiatief van de Brandweer en Nederlandse Brandwondenstichting dan ook van harte!