Club van Vrijwilligers logo

Club van Vrijwilligers biedt HipHelpt helpende hand

Dat Club van vrijwilligers breed inzetbaar is bleek afgelopen week weer toen Vereniging Hulp in Praktijk (HipHelpt) ons benaderde met een urgente hulpvraag. HipHelpt is een van de vele organisaties die samenwerken met Interveste om Club van Vrijwilligers in te zetten.

Van Groningen tot Maastricht is de vereniging HipHelpt inmiddels actief. Met tientallen locaties bieden ze hulp, als er even geen directe helper zoals familielid of vriend in de buurt te vinden is. Dat gaat om praktische hulp, hulp bij een klusje in huis of met boodschappen doen. Maar ook sociale hulpvragen worden beantwoord: want iedereen heeft behoefte aan een praatje op z’n tijd.

Gezin vraagt hulp bij verhuizing

Een gezin uit Rotterdam, met een ernstig ziek kind, moet snel verhuizen, omdat er een operatie van het kind gepland staat. Helaas missen zij wat hulp binnen hun eigen netwerk. HipHelpt werd ingeschakeld en zette de hulpvraag uit onder hun contacten. Zo ook bij Club van Vrijwilligers. En gelukkig hadden we direct een juiste kandidaat!

Club van Vrijwilligers

Club van vrijwilligers‘ is een club van een grote groep woningzoekenden en Intervestebewoners die nét even iets meer willen doen voor de maatschappij, de leefomgeving, de wijk of hun gemeenschap. De club is speciaal in het leven geroepen om iets extra’s te doen voor de natuur, de medemens of de veiligheid in en om het huis.

Vrijwilliger Robert schiet te hulp

Club van Vrijwilligers helpt altijd graag mee aan de oplossing van een hulpvraag en vroeg haar vrijwilligers om hulp. Binnen mum van tijd reageerde de enthousiaste vrijwilliger Robert: hij wilde graag zijn steentje bijdragen. Robert heeft het gezin vervolgens geholpen met inpakken van de huisraad, zodat zij snel hun intrek kunnen nemen in de nieuwe woning.

Waarom hielp Robert het gezin?

Op de vraag waarom Robert zich aanmeldde bij Club van Vrijwilligers en het gezin hielp bij de verhuizing, moet hij even nadenken: “Het is niet iets dat ik normaal gesproken zo maar zou doen, maar er zijn ook mensen die mij helpen. Daarom dacht ik bij mezelf, laat ik eens wat terugdoen voor een ander.” En dat kunnen wij natuurlijk alleen maar toejuichen.

Namens Club van Vrijwilligers en HipHelpt willen wij Robert dan ook hartelijk danken voor zijn inzet!

Meld je nu aan bij Club van Vrijwilligers

Wil jij net als Robert ook iets betekenen voor een ander? Met een Mijn Interveste account kun zelf ook reageren op vrijwilligersprojecten.
Wil je meer weten over de Club van Vrijwilligers? Stel je vragen dan via vrijwilligers@interveste.nl.

Facebook antwoorden