Club van Vrijwilligers logo

Club van Vrijwilligers – Buddy

De Interveste Club van vrijwilligers is een club van een grote groep woningzoekenden en bewoners die nét even iets meer willen doen voor de maatschappij, de leefomgeving, de wijk of hun gemeenschap. Speciaal in het leven geroepen om iets extra’s te doen voor de natuur, de medemens of de veiligheid in en om het huis. We hebben de Club onderverdeeld in 6 vormen van vrijwilligerswerk: huismeester, buddy, hobby-hovenier, wijkwacht, verslaggever en chauffeur.In dit artikel aandacht voor de Buddy.

Club van vrijwilligers: Buddy.

Je verhaal kwijt kunnen, over het kleinste dingetje wat je hebt meegemaakt. Het delen van verdriet, vreugde of andere verrassingen in het leven. Dat gun je ieder mens. Maar helaas is dit niet voor ieder mens weggelegd. Soms ontbreekt het aan maatjes omdat je wat ouder bent en veel mensen uit je leven zijn vertrokken, soms komt het voort uit een ziekte, soms mis je gewoon een maatje om je heen. En dat is droevig omdat het vaak zo simpel opgelost kan worden. Even een praatje maken met die eenzame meneer of dat meisje van de overkant. Maar we weten vaak niet dat eenzaamheid speelt, men loopt er immers niet mee te koop. Interveste wil nu graag met de Buddies van de Club van vrijwilligers een lans breken voor deze groep mensen die net even wat meer aandacht verdienen. Wat je dan doet? Simpel. Ga eens op de koffie bij die mensen zoals Stichting Goed Doen Voor een Ander. Of haal eens een paar boodschappen bij de supermarkt voor wat mensen in het tehuis om de hoek. Of help eens met het straatje te vegen bij de buurvrouw.

Als vrijwilliger hoef je geen uren per week hieraan te besteden. Een uurtje per maand kan al genoeg zijn om weer een glimlach op het gezicht van die ander te toveren. Er is immers niets zo mooi als iemand een klein beetje gelukkig te maken.